PROMOCIÓ ECONÒMICA - 06/10/2016

12 d’octubre: Fira cooperativista d’Arbúcies

Fira, xerrades, llibres, música i animació per reivindicar una economia al servei de les persones

El dimecres 12 d’octubre, Arbúcies celebrarà la primera Fira Cooperativista. Una jornada que pretén donar a conèixer projectes a nivell local, així com promoure conceptes com moneda social, bé comú o cooperació. Un espai transversal amb diverses activitats amb un objectiu fonamental: treballar el binomi persones i economia des d’un punt de vista solidari i ètic.

Durant tot el dia, la fira omplirà la plaça i permetrà conèixer els projectes que ja funcionen al nostre poble. El matí arribarà farcit amb tres xerrades a La Gabella sobre el llibre El Comú català, sobre l’ús de la moneda social i la darrera sobre les xarxes d’intercanvi de moneda.
A la tarda, la Plaça de la Vila concentrarà les activitats amb un espectacle infantil amb el pallasso Lo Biel, un acte de suport i compromís amb la xarxa municipal amb la participació de representants de l’ajuntament de Manlleu, com impulsors de la xarxa, amb la intervenció de l’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga, i la de l’exdiputat i impulsor de diferents projectes d’economia social i solidària, David Fernàndez. Per cloure la jornada, comptarem amb un espectacle musical a càrrec de Silvia Tomàs Trio amb l’espectacle Carta a Kobane.

En aquest sentit, el tinent d’alcalde, Jaume Salmeron, ha assenyalat que l’objectiu és el “d’anar construint entre tots unes relacions econòmiques i socials més justes i sostenibles” i, anticipadament, vol fer un agraïment especial cap a les empreses i establiments que col·laboren en la jornada.

L’ajuntament d’Arbúcies és un dels impulsors de la Xarxa de municipis per l’economia social i solidària (XES). La xarxa pretén impulsar projectes empresarials o econòmics que promoguin la responsabilitat social i ètica en les relacions econòmiques.

Salmeron explica que “des d’Arbúcies treballem decididament, de fa alguns anys, en aquesta línia. Disposem d’un conveni per promoure la creació d’empreses cooperatives, pioner a Catalunya, hem establert col·laboració amb la cooperativa Som Energia per lluitar contra la pobresa energètica” i assenyala que “algun servei municipal, com el d’atenció domiciliària està gestionat per una empresa del tercer sector, atenció a les persones, que pertany al grup d’economia social”.
Agenda

Calendari
  Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
Fletxa setmana262728293012
Fletxa setmana3456789
Fletxa setmana10111213141516
Fletxa setmana17181920212223
Fletxa setmana24252627282930
Fletxa setmana31123456
Calendari Municipal d'Activitats

Cercador