ATENCIÓ A LES PERSONES - 02/01/2019

Arbúcies actualitza el Pla local per la gent gran

Des del 2012 que es va iniciar, s’han creat nous serveis municipals dirigits a les persones grans

Els darrers mesos, una tècnica municipal ha estat portant a terme l’actualització de les dades i informacions que s’inclouen en el Pla local per la gent gran. L’any 2012 es va elaborar l’estudi de la gent gran d’Arbúcies. Sis anys després era imprescindible actualitzar-lo.

En coordinació amb els tècnics de l’Àrea d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament, s’han visitat i entrevistat 459 persones majors de 65 anys del municipi. Les entrevistes plantejaven qüestions com la valoració i el coneixement de serveis municipals que té la gent gran, habitatge, renda disponible, solitud, etc.

Acabada la fase d’enquestes, s’estan acabant de redactar les conclusions que esdevindran el full de ruta de les actuacions municipals pels propers anys. Les conclusions també es complementen amb la informació recollida entre gener i juny d’aquest any, quan es van enquestar, telefònicament, les persones més grans de 75 anys que viuen soles.

Aquests treballs, desenvolupats des del 2012, han permès activar i crear nous serveis municipals, com el servei domiciliari que prestem des de l’ajuntament des del 2015, la nova figura d’acompanyaments, cuina i conversa (iniciat fa dos mesos), l’ampliació i reforç dels grups de gent gran que assisteixen als tallers de memòria i l’elaboració de l’avantprojecte de centre de dia públic per conèixer la millor ubicació i dimensions de places per oferir. “Una línies d’actuació presents i futures que marquen un model de proximitat i d’atenció personalitzada del qual ens en sentim molt satisfets”, assenyala el regidor d’Atenció a les Persones, Jaume Salmeron.

“La prioritat política els darrers anys ha estat atendre les persones, i en especial la gent gran. En aquest àmbit s’ha fet un gran salt endavant tant en serveis com en coneixement de la realitat i necessitats de les nostres persones de més edat”, assegura Salmeron.

Agenda

Calendari
  Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
Fletxa setmana293012345
Fletxa setmana6789101112
Fletxa setmana13141516171819
Fletxa setmana20212223242526
Fletxa setmana272829303112
Calendari Municipal d'Activitats

Cercador