JOVENTUT - 02/12/2019

Joves arbuciencs participen en l’elaboració del Pla local de Joventut

També s’ha dissenyat una enquesta per recollir opinions sobre diferents temes

Joves de diferents edats d’Arbúcies estan participant en el procés d’elaboració del Pla local de Joventut que s’està confeccionant i que serà una realitat a principis del 2020. Per redactar aquest Pla es duu a terme un extens procés participatiu que permet incorporar l’anàlisi i les propostes de molts actors diferents: tècnics de les diverses àrees implicades del consistori, professionals que tenen la població juvenil com el seu àmbit d’estudi o de treball (professors d’institut, educadors, personal del CAP, entitats i col·lectius del municipi...) i, especialment, de la pròpia població jove que finalment serà destinatària d’aquestes polítiques.

Un dels processos participatius són els grups de discussió que s’han organitzat tant dins l’àmbit educatiu, ja que hi participen alumnes de l’IES Montsoriu, però també de fora, perquè el Pla abasta les edats dels 14 als 30 anys. En aquests grups de discussió es tracten diversos temes i que es divideixen en els eixos següents: salut, habitatge, oci, participació, educació i treball.

A banda d’aquestes trobades, en la confecció d’aquest Pla també s’ha dissenyat una enquesta amb una vintena de preguntes, en les quals es pregunta, per exemple, sobre el sentiment de pertinença a Arbúcies, quines xarxes socials s’utilitzen o sobre el tipus d’activitats que s’organitzen al municipi, entre moltes altres.

La regidora de Joventut, Judit Prat, explica: "Aquests tipus de sessions ens aporten una clara visió dels joves respecte el poble i aquesta serà la que ens farà treballar els pròxims 4 anys”. I assegura: “Un cop fetes aquests grups, tenim la intenció de fer més trobades amb ells, i amb tots els que es vulguin sumar, per tal de fer un seguiment de propostes i noves accions".

El Pla local de joventut és el marc de referència per definir, impulsar i coordinar les polítiques de Joventut a Arbúcies durant els propers quatre anys. L'objectiu d'aquest pla és respondre a les necessitats i demandes de la realitat juvenil del nostre poble tenint en compte les importants transformacions que es produeixen constantment i parant una atenció especial als problemes més importants d'aquest col·lectiu.

Agenda

Calendari
  Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
Fletxa setmana1234567
Fletxa setmana891011121314
Fletxa setmana15161718192021
Fletxa setmana22232425262728
Fletxa setmana293012345
Calendari Municipal d'Activitats

Cercador