PROMOCIÓ ECONÒMICA - 07/09/2007

Huguet es reuneix amb representants del clúster carrosser d’Arbúcies

El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, s’ha reunit avui amb representants del clúster carrosser d’Arbúcies, als quals ha mostrat la predisposició i voluntat de la Generalitat de Catalunya per col•laborar en projectes competitius i innovadors. Huguet, juntament amb l’alcalde d’Arbúcies, Roger Zamorano, i el director dels serveis territorials del departament d’Innovació, Universitats i Empresa, David Mascort, ha visitat INDCAR, una de les quatre empreses de producte final que hi ha a la població, i també ha tingut temps per reunir-se amb els representants dels comerciants, hotelers i altres establiments turístics de la comarca de la Selva.

Innovació i Internacionalització
Huguet ha demanat “innovació i internacionalització” a les empreses carrosseres per tal de poder afrontar amb èxit la globalització del segle XXI, i ha aconsellat que aquestes treballin de forma conjunta a l’exterior. “Creiem que les empreses petites i mitjanes han de posicionar-se a l’exterior i cobrir nous mercats de forma conjunta, i aquesta és la línia que ens agradaria explorar conjuntament”, ha afirmat Huguet, unes paraules que també ha recollit el president d’INDCAR, Gaël Queralt, el qual ha assegurat que les empreses carrosseres d’Arbúcies no tenen cap altra més opció que “unir esforços si volem seguir presents en un mercat tant competitiu”.

Triple Hèlix
El conseller ha donat la clau de l’èxit, que ha qualificat de “triple hèlix”, és a dir, la suma de recerca, tecnologia i internacionalització, juntament amb la col·laboració del món empresarial i de les administracions, tal i com ha fet l’Ajuntament d’Arbúcies a través del Pla Estratègic de la Indústria Carrossera (PEIC). També ha posat d’exemple a clústers de l’Estat Espanyol, que ja ofereixen productes de molt bona qualitat.

El clúster carrosser d’Arbúcies consta de 31 empreses, quatre de les quals són de producte final (autocars): Ayats, Beulas, Noge i Indcar tenen una facturació aproximada de 120 milions d’euros i una producció de 1355 autocars anuals d’un total de 4500 al conjunt d’Espanya, és a dir, un 30% de la producció total. L’exportació d’aquestes quatre empreses se centra principalment en la Unió Europea amb un 50,75% de la facturació, seguit d’un 15,75% de la resta del món.

Agenda

Calendari
  Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
Fletxa setmana28293031123
Fletxa setmana45678910
Fletxa setmana11121314151617
Fletxa setmana18192021222324
Fletxa setmana2526272829301
Calendari Municipal d'Activitats

Cercador