PROMOCIÓ ECONÒMICA - 05/11/2008

La indústria carrossera i les administracions impulsen a Arbúcies un cicle formatiu per construir autocars

Generalitat de Catalunya, Ajuntament d’Arbúcies, Pimec, Ayats, Beulas, Indcar i Noge han firmat aquest matí un conveni que potenciarà la formació professional del jovent de la comarca i del personal treballador d’aquestes empreses

Arbúcies ha fet avui un pas endavant molt important per consolidar la indústria carrossera del nostre municipi amb la firma d’un conveni de potenciació de la formació professional, que es traduirà en un cicle per formar professionals qualificats en la construcció i muntatge d’autocars. El conveni de col•laboració l’han signat el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament d’Arbúcies, la Patronal de la Petita i Mitjana Empresa de Girona (Pimec) i les quatre empreses principals del sector al municipi: Carrocerias Ayats SA, Beulas SAU, Indcar SA i Noge SL.

Cicle de tres anys
El conveni es tradueix en un cicle formatiu de tres anys que s’impartirà a l’IES Montsoriu d’Arbúcies i del qual se’n beneficiaran 50 alumnes i els treballadors de les empreses que hi col·laboren. Els estudiants podran complementar la seva formació en aquestes empreses, aconseguint així un primer contacte amb el món laboral, i els treballadors podran accedir a la formació i obtenir, si s’escau, la titulació corresponent.

Enfortiment de la indústria
Durant la firma del conveni d’avui, tothom ha posat èmfasi en un projecte que ha de permetre millorar la competitivitat i la promoció social de les persones implicades. L’alcalde d’Arbúcies, Roger Zamorano, ha qualificat el conveni com un “enfortiment del nostre principal sector econòmic que al mateix torn ha de suposar un avanç en progrés i benestar pel nostre poble”. El director general d’ensenyaments professionals, artístics i especialitzats del Departament d’Educació, Josep Francí, ha proclamat que amb projectes així es construeix la formació professional a Catalunya, “ja que tradueix voluntats en compromisos efectius de totes les parts implicades, és a dir, empreses, administracions, centres educatius i ciutadania”, a més de destacar que es tracta d’una iniciativa “pionera” que situa Arbúcies en la “primera línia de sortida” de la innovació educativa.

A la firma del conveni ha assistit el director dels Serveis Territorials d’Educació de Girona, Andreu Otero; representants de totes les empreses, així com de Pimec; el regidor de Promoció Econòmica, Antoni Ronda, i una representació de l’IES Montsoriu encapçalada per la directora del centre, Maria Àngels Obiols.

Personal qualificat
L’objectiu del conveni és donar resposta a la demanda de personal qualificat en el camp professional de la construcció i muntatge d’autocars. Concretament, existeix una demanda sostinguda de professionals que tinguin coneixements en instal·lació i manteniment electromecànic de maquinària, caldereria, soldadura i pintura industrial. Per aquest motiu, el conveni vol fomentar tant la formació dels professionals que ja treballen al sector, com la dels joves que volen inserir-se en aquest camp professional.

L’IES Montsoriu impartirà un itinerari formatiu de tres anys adaptat a les necessitats de la comarca que combina crèdits de dos cicles independents que ja s’estan cursant actualment. Així, s’impartirà el cicle formatiu de grau mitjà d’instal·lació i manteniment electromecànic de maquinària i conducció de línies, que s’ha ampliat amb dos crèdits de caldereria d’un altre cicle formatiu i un crèdit de pintura industrial que es farà en hores de lliure disposició.


L’objectiu és que aquest cicle personalitzat el puguin cursar tant els estudiants que s’interessin per aquest camp professional i que tindran possibilitats de treballar en empreses del sector (formació en alternança), com treballadors en actiu als que s’ofereix la possibilitat de completar la seva formació, bé fent crèdits solts o tot el cicle, i obtenir la titulació corresponent.

Pla Estratègic de la Indústria Carrossera
Aquest conveni ha sigut possible gràcies a la implicació de tots els agents i de les administracions com la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament d’Arbúcies, que en el Pla Estratègic de la Indústria Carrossera (PEIC) desenvolupat juntament amb les empreses en el passat mandat ja assenyalava la FP com una de les línies en què aquest sector havia d’aprofundir. També s’ha de destacar la tasca d’intermediació que ha fet PIMEC Girona entre les empreses del sector i les diferents administracions, i el suport imprescindible de les quatre empreses.

Agenda

Calendari
  Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
Fletxa setmana293012345
Fletxa setmana6789101112
Fletxa setmana13141516171819
Fletxa setmana20212223242526
Fletxa setmana272829303112
Calendari Municipal d'Activitats

Cercador