Farga del Roquer

Centre d'Interpretació de la Riera d'Arbúcies

La Farga del Roquer és segurament un dels millors exemples de patrimoni industrial que il·lustra el dinamisme econòmic montsenyenc des de mitjans del segle XIX fins a mitjans del segle XX. La farga, inaugurada el dissabte 30 de juliol de 2011, se suma a una oferta turística singular vinculada al patrimoni industrial i natural de la vall d'Arbúcies juntament amb el Castell de Montsoriu, el Museu Etnològic del Montseny i la riera.

Entrar a la Farga del Roquer. Centre d'Interpretació de la Riera d'Arbúcies (CIRA) és fer un recorregut pel passat industrial d'Arbúcies, lligat de forma indissoluble a l'aigua i a una riera que ha fet possible diversos usos tradicionals. Les visites guiades en petits grups permeten entendre el procés de funcionament i usos de l'edifici: un sistema d'aprofitaments hidràulics utilitzat per a altres activitats com adoberia de pells, torneria, serradora i carrosseria d'autocars.

La captació inicial de l'aigua de la bassa fins a les aplicacions industrials es viu en directe mitjançant un procés complex en què una gran turbina transmet l'energia a uns eixos que acaben per fer accionar les serres que actualment s'hi han instal·lat. Fins i tot, els visitants poden veure aquesta turbina del 1934 en funcionament durant un recorregut en què també hi ha temps per escoltar l'artista Santiago Rusiñol en l'audiovisual La memòria de l'aigua, interpretat per l'actor Lluís Soler i dedicat als usos tradicionals de l'aigua.

La Farga del Roquer està situada al nucli urbà d'Arbúcies, al costat de la Bassa de la Farga i del bonic Jardí dels Arboços, al qual queda unida mitjançant un pont per sobre la mateixa bassa.

Per a visitar la farga contacteu amb el Museu Etnològic del Montseny, La Gabella al 972 86 09 08

Turisme

    Cercador