Núria Picas: andante con moto

Núria Picas: andante con moto

El VIII Circuit de Lied del Montseny, la iniciativa programàtica més original i atrevida d’aquest gènere de música clàssica a Catalunya, ofereix aquest cap de setmana dos concerts que inviten a descobrir el patrimoni històric i natural a través de la música.

El diumenge 18 de novembre és el torn de “Núria Picas: andante con moto”, concert-entrevista que es realitzarà a Arbúcies amb la participació de la corredora de muntanya Núria Picas on es parlarà de com els grans compositors i poetes han traslladat a la música i a la poesia l’esperit de les muntanyes, les mateixes que aquesta corredora internacional trepitja sense descans.

Aquest cap de setmana La Fàbrica de Lied (@fabrica_lied) amb el suport dels ajuntaments de La Garriga i Arbúcies celebrarà el cinquè i el quart dels concerts del VIII Circuit de Lied del Montseny “En Franz, en Robert i en Johannes són del Montseny”. El cicle és una iniciativa que té com a objectiu popularitzar el gènere de música clàssica ‘lied’ a través de la seva connexió amb elements del patrimoni històric i natural de Catalunya. En aquest cas a La Garriga ens porta al 1900 amb el costumisme retratat per compositors com Enric Morera, Enric Granados o Reynaldo Hahn, i Arbúcies ens aproparà l’esperit de les muntanyes de Catalunya i arreu el món a través de l’experiència vital de la corredora Núria Picas i les composicions d’artistes com Roberter Schuman, Franz Liszt, Deodat de Severac o Eduard Toldrà.

“Núria Picas: andante con moto” –Arbúcies, diumenge 18 de novembre a les 18.00 hores al Teatre de la Llar de Jubilats i Pensionistes (Carrer Sorrall, 9, 17401)– és un concert-entrevista amb la participació de la corredora de muntanya Núria Picas i les interpretacions musicals de Elena Mateo, soprano; Viviana Salisi, pianista, i el cor de dones Lutiana sota la direcció de Quim Riumalló. A la proposta es parlarà de com els grans compositors i poetes han traslladat a la música i a la poesia l’esperit de les muntanyes, les mateixes que Núria Picas, corredora de prestigi internacional, trepitja sense descans. El programa musical inclourà peces de Roberter Schuman, Franz Liszt, Deodat de Severac o Eduard Toldrà, entre altres. A més dels patrocinadors globals del cicle, Laboratorios Feltor i Galetes Trias, donen suport a aquest concert Fontvella i LabCircuits.

Sobre el cicle “En Franz, en Robert i en Johannes són del Montseny”

El VIII Circuit de Lied del Montseny “En Franz, en Robert i en Johannes són del Montseny” és una proposta de La Fàbrica de Lied (@fabrica_lied) i es desenvolupa des d’octubre de 2018 fins al febrer de 2019 en 9 pobles del Montseny. El cicle rep el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la direcció del Parc Natural del Montseny, els nou ajuntaments que acullen els concerts –Mosqueroles, Santa Coloma de Farners, Sant Hilari Sacalm, La Garriga, Arbúcies, Breda, Sant Celoni, Cardedeu i Llinars del Vallès–, de Laboratoris Feltor i Galetes Trias.

Aquesta temporada, el cicle ofereix concerts temàtics, amb el focus en la relació de la música amb la natura autòctona catalana i el patrimoni del país. S’han programat autors com Schumann, Brahms, Liszt, Toldrà, Granados o Montsalvatge interpretats per a músics catalans amb carreres destacades: Anna Ferrer, veu; Mario Mas, guitarra; Mercè Bruguera, mezzosoprano; Rosa Mateu, Elena Mateo, Marta Casals, Gemma Horta com a sopranos; Jordi Mas, tenor, i pianistes com Idoia Rodríguez, Viviana Salisi, Cláudio Suzin o Miquel Jorba. La Fàbrica de Lied s’ha proposat difondre aquest gènere amb originalitat i apropar-lo a tots els públics i és per això que aquest cartell de músics professionals es complementa amb experts en diverses disciplines com són corredora Núria Picas, al naturalista Martí Boada, la perfumista Esperança Cases o el Circ Los amb propostes més lúdiques i divertides.

Cercador