Castell de Montsoriu

Dificultat: Mitjana

Durada: 3 hores

Desnivell: 337m (de 295m a 632 m)

Distància: 8,5 km des d'Arbúcies

L'itinerari comença a la Placeta del Castell on trobem una font de bomba que podem aprofitar per omplir les cantimplores. Continuem pel carrer Maüs fins a la Font del Ferro. Passarem per Can Frau Vell i Can Callís fins a Can Ribera. Arran mateix de la casa prendrem una curta drecera que baixa fins a trobar el Camí de la Plana i creua el Sot de l'Ànima o de Cal Gall. Passem per davant del corral de Cal Gall i de seguida el camí s'estronca amb la pista que puja a Can Torrent.

Ben aviat deixem la pista i seguint l'indicador prenem una drecera que surt a mà esquerra i que baixa fins al sot Cremat, creuem el sot i pugem fins als prats del Morer. El corriol s'entronca amb l'antic camí que unia les poblacions de Riells i Arbúcies.

Travessem els prats del Morer fins a arribar a la pista que uneix les cases del Morer i del Replà. Un cop haguem passat la casa deixem dos camins a la dreta i seguim la pista fins a l'encreuament del Quintà Nou, on prenem el camí que gira a la dreta. Seguim la pista travessant el sot de Can Pendó, deixem un camí a mà dreta i continuem fins a tocar la casa de Can Pendó. Agafarem una curta drecera que ens estalvia un parell de revolts i tornem a la pista principal que seguirem en direcció esquerra. Aviat creuarem el sot del Coll de Castellar on veurem una bassa d'aigua i un antic safareig.

El camí s'entronca amb la pista de can Bruix que deixem a l'esquerra i continuem amunt un parell de revolts fins a trobar un nou trencant a mà esquerra. Més endavant girem a la dreta i continuem fins a trobar la cadena que ens indica que som als peus del Turó de Montsoriu.

En aquest punt, els indicadors ens permetran arribar al Castell de Montsoriu amb poc menys de 20 minuts i gaudir de les magnífiques vistes de la vall d'Arbúcies i el corredor de la Tordera. No us podeu perdre la visita al conjunt monumental del Castell de Montsoriu, amb més de 500 anys d'història (segles X al XV)

Castell de Montsoriu (pdf, 849 kb)

Turisme

    Cercador