Sant Pere Desplà

Dificultat: Mínima

Durada:
1 hora 45 minuts des del trencant
2 hores des d'Arbúcies

Desnivell: 370 m (de 330 m a700m)

Distància:
3,9 km des del trencant de la pista forestal de Lliors i 8 km des del centre d'Arbúcies.

Sortim del centre d'Arbúcies i agafem el carrer Segimon Folgueroles fins trobar la carretera de Viladrau. A l'alçada de la urbanització de La Joia del Montseny, just en el fort revolt que marca la carretera, prenem una pista de terra a mà dreta que segueix el marge esquerre de la riera del Sot del Palau, afluent de la riera d'Arbúcies.

Seguim la pista forestal i deixem ben aviat la carretera asfaltada de la urbanització per continuar per la pista de terra que segueix sempre el marge esquerre de la riera. Deixem diverses cases com Can Canaleta, Can Gil, Can Tomàs, Can Prim... i seguim la pista principal fins al Sot del Palau.

En aquest punt, la pista fa un fort giravolt fins les runes de Can Fonoll, que veiem a mà esquerra, i pugem la muntanya per un bosc d'alzines sureres. L'itinerari segueix fins arribar a la casa del Castell, on trobem un encreuament de camins, on prendrem el més a l'esquerra, indicat com a camí particular.

Seguim aquesta pista que transcorre per la part obaga del turó, travessant la perxada de Can Ferrer i, passats uns 15 minuts, trobem l'encreuament de Can Banyeres, on agafem la pista de la dreta que puja suaument fins trobar la carena. Sense abandonar la pista continuem caminant uns 15 minuts més, creuem un sot i arribem al Pla del Vern, poblat d'alzines i suros. En aquest punt el camí planeja per sobre la carena. De seguida arribem a la casa de Can Ferrer i just a tocar veiem l'absis de la capella romànica de Sant Pere Desplà. Aquesta carena és una magnífica balconada per a la contemplació de la vessant gironina del Montseny.

Per tornar desfarem el camí d'anada fins arribar a l'encreuament de Can Banyeres on girarem a la dreta per prendre el sender de gran recorregut GR-3. Aquest camí, que transcorre entre el Sot del Palau i el Sot de Montplet, baixa suaument i passa a tocar de les runes de Can Matalàs, Can Juandó i Can Petraques. Quan arribem al sot de Montplet trobem una bifurcació, i seguim el camí més a l'esquerra, sense creuar el sot, baixem per Can Sila i Can Garriga, i continuem baixant fins a arribar de nou a la urbanització de la Joia del Montseny.

Sant Pere Desplà (pdf, 1,08 mb)

Turisme

    Cercador