Taules de Barri

El logotip de les Taules de Barri

TAULA DE BARRI DEL CAMP DE L'OLIVER

Últimes notícies
Ja podeu consultar el document dels resultats de la 5a sessió de la Taula de Barri del Camp de l'Oliver, celebrada el passat desembre. Durant aquest 2009, s'executaran totes les accions aprovades.

Què és una Taula de Barri?
Una Taula de Barri és un espai de trobada ciutadà per debatre, informar, consultar i prendre decisions conjuntes entorn aquelles qüestions que el veïnat cregui importants pel barri. La Taula és oberta a tot el veïnat que tingui 16 anys o més, i serveix per apropar la gestió de la política municipal als arbuciencs i les arbucienques.

Sobre el projecte
La regidoria de Participació i Comunicació de l’Ajuntament d’Arbúcies ha creat el projecte de les Taules de Barri per tal de millorar la participació dels vilatans en els afers municipals. Es tracta de promoure i organitzar espais per reflexionar entre tots i totes sobre els temes d’interès que afecten la vida quotidiana dels barris i de la nostra vila.

Inici del projecte
El projecte es va iniciar al 2006 amb un diagnòstic participatiu que va servir per avaluar l'estat de la participació a Arbúcies i la viabilitat de les Taules de Barri. Aquest diagnòstic es va elaborar amb la participació de l'anterior equip de govern i de l'oposició, de tècnics i tècniques municipals i també amb els arbuciencs i les arbucienques, que van respondre 289 qüestionaris que van ajudar a dotar de contingut la primera Taula de Barri.

Sessió inaugural
El dimarts 24 d'abril del 2007 es va fer la sessió inaugural de la primera Taula de Barri, al Camp de l'Oliver, i va comptar amb la presència d'una vintena de persones que van definir els principals problemes del seu barri i van aportar solucions concretes als mateixos. La sessió va durar dues hores i va estar marcada per l'alta qualitat participativa.

Des d'aleshores s'han portat a terme quatre sessions més, en les que s'han tractat alguns dels temes del barri més controvertits, com la neteja i el manteniment, la mobilitat i altres qüestions vinculades a la cohesió social.

Cercador