Taules de Barri

TAULA DE BARRI DEL CENTRE DE LA VILA

El logotip de les Taules de Barri

Últimes notícies
La Taula de Barri del Centre de la Vila es va inaugurar el dimarts 29 de juny del 2010 amb l’assistència de 22 persones a la sala d’actes de la Llar de jubilats. Aquesta primera reunió va servir per presentar la taula i per detectar aquelles qüestions del barri que el veïnat creu millorables. A partir d’aquí, les veïnes i els veïns van fer una quinzena de propostes de solució, la viabilitat de les quals l’ajuntament estudiarà en els propers mesos. La majoria de temes van centrar-se en la neteja i el manteniment de carrers i places, en la mobilitat i la vialitat al centre de la vila i en la falta de civisme.

La propera reunió es celebrarà durant la tardor i serà aquí on els veïns i les veïnes assistents podran decidir en quines d’aquestes propostes s’inverteixen els 30.000 € de pressupost que disposa la Taula de Barri.

Amb la posada en marxa d’aquest espai es completa el desplegament del projecte de les Taules de Barri, iniciat al 2006. Durant aquests quatre anys s’han creat taules al Camp de l’Oliver, al barri del Castell i a Magnes. L’objectiu principal de les taules és apropar la gestió de la política municipal als arbuciencs i les arbucienques.

Què és una Taula de Barri?
Una Taula de Barri és un espai de trobada ciutadà per debatre, informar, consultar i prendre decisions conjuntes entorn aquelles qüestions que el veïnat cregui importants pel barri. La taula és oberta a tot el veïnat que tingui 16 anys o més, i serveix per apropar la gestió de la política municipal als arbuciencs i les arbucienques.

Sobre el projecte
La regidoria de Participació i Comunicació de l’Ajuntament d’Arbúcies ha creat el projecte de les Taules de Barri per tal de millorar la participació dels vilatans en els afers municipals. Es tracta de promoure i organitzar espais per reflexionar entre tots i totes sobre els temes d’interès que afecten la vida quotidiana dels barris i de la nostra vila.

Inici del projecte
El projecte es va iniciar al 2006 amb un diagnòstic participatiu que va servir per avaluar l'estat de la participació a Arbúcies i la viabilitat de les Taules de Barri. Aquest diagnòstic es va elaborar amb la participació de l'anterior equip de govern i dels partits de l'oposició, de tècnics i tècniques municipals i també amb els arbuciencs i les arbucienques, que van respondre 289 qüestionaris que van ajudar a dotar de contingut la primera Taula de Barri.

Cercador