Taula de Barri del Castell

El logotip de les Taules de Barri

TAULA DE BARRI DEL CASTELL

Últimes notícies
Ja podeu consultar el document dels resultats de la 3a sessió de la Taula de Barri del Castell, celebrada el passat desembre. Durant aquest 2009, s'executaran totes les accions aprovades i es tornarà a convocar el veïnat per a detectar nous problemes.

Què és una Taula de Barri?
Una Taula de Barri és un espai de trobada ciutadà per debatre, informar, consultar i prendre decisions conjuntes entorn aquelles qüestions que el veïnat cregui importants pel barri. La Taula és oberta a tot el veïnat que tingui 16 anys o més, i serveix per apropar la gestió de la política municipal als arbuciencs i les arbucienques.

Sobre el projecte
La regidoria de Participació i Comunicació de l’Ajuntament d’Arbúcies ha creat el projecte de les Taules de Barri per tal de millorar la participació dels vilatans en els afers municipals. Es tracta de promoure i organitzar espais per reflexionar entre tots i totes sobre els temes d’interès que afecten la vida quotidiana dels barris i de la nostra vila.

Inici del projecte
El projecte es va iniciar al 2006 amb un diagnòstic participatiu que va servir per avaluar l'estat de la participació a Arbúcies i la viabilitat de les Taules de Barri. Aquest diagnòstic es va elaborar amb la participació de l'anterior equip de govern i de l'oposició, de tècnics i tècniques municipals i també amb els arbuciencs i les arbucienques, que van respondre 289 qüestionaris que van ajudar a dotar de contingut la primera Taula de Barri.

Sessió inaugural
Una cinquantena de veïnes i veïns van assistir a la inauguració de la Taula de Barri del Castell (dimarts 15 d'abril del 2008 al Museu Etnològic del Montseny) en una sessió informativa que va servir per presentar aquest espai participatiu ciutadà, així com el seu funcionament i les seves atribucions.

La sessió va ser estrictament informativa, i en els darrers minuts es van respondre les preguntes i els dubtes al voltant del funcionament de la taula i també sobre algunes qüestions relatives al barri.

Des d'aleshores s'han celebrat dues sessions més i durant el 2009 es tornarà a convocar la Taula per detectar nous problemes.

Cercador