PROMOCIÓ ECONÒMICA - 06/10/2016

12 d’octubre: Fira cooperativista d’Arbúcies

Fira, xerrades, llibres, música i animació per reivindicar una economia al servei de les persones

El dimecres 12 d’octubre, Arbúcies celebrarà la primera Fira Cooperativista. Una jornada que pretén donar a conèixer projectes a nivell local, així com promoure conceptes com moneda social, bé comú o cooperació. Un espai transversal amb diverses activitats amb un objectiu fonamental: treballar el binomi persones i economia des d’un punt de vista solidari i ètic.

Durant tot el dia, la fira omplirà la plaça i permetrà conèixer els projectes que ja funcionen al nostre poble. El matí arribarà farcit amb tres xerrades a La Gabella sobre el llibre El Comú català, sobre l’ús de la moneda social i la darrera sobre les xarxes d’intercanvi de moneda.
A la tarda, la Plaça de la Vila concentrarà les activitats amb un espectacle infantil amb el pallasso Lo Biel, un acte de suport i compromís amb la xarxa municipal amb la participació de representants de l’ajuntament de Manlleu, com impulsors de la xarxa, amb la intervenció de l’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga, i la de l’exdiputat i impulsor de diferents projectes d’economia social i solidària, David Fernàndez. Per cloure la jornada, comptarem amb un espectacle musical a càrrec de Silvia Tomàs Trio amb l’espectacle Carta a Kobane.

En aquest sentit, el tinent d’alcalde, Jaume Salmeron, ha assenyalat que l’objectiu és el “d’anar construint entre tots unes relacions econòmiques i socials més justes i sostenibles” i, anticipadament, vol fer un agraïment especial cap a les empreses i establiments que col·laboren en la jornada.

L’ajuntament d’Arbúcies és un dels impulsors de la Xarxa de municipis per l’economia social i solidària (XES). La xarxa pretén impulsar projectes empresarials o econòmics que promoguin la responsabilitat social i ètica en les relacions econòmiques.

Salmeron explica que “des d’Arbúcies treballem decididament, de fa alguns anys, en aquesta línia. Disposem d’un conveni per promoure la creació d’empreses cooperatives, pioner a Catalunya, hem establert col·laboració amb la cooperativa Som Energia per lluitar contra la pobresa energètica” i assenyala que “algun servei municipal, com el d’atenció domiciliària està gestionat per una empresa del tercer sector, atenció a les persones, que pertany al grup d’economia social”.
Agenda

Calendari
  Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
Fletxa setmana 30 31 1 2 3 4 5
Fletxa setmana 6 7 8 9 10 11 12
Fletxa setmana 13 14 15 16 17 18 19
Fletxa setmana 20 21 22 23 24 25 26
Fletxa setmana 27 28 29 30 1 2 3
Calendari Municipal d'Activitats

Cercador