PARTICIPACIÓ I COMUNICACIÓ - 15/11/2007

El veïnat decideix l’execució de dinou accions de millora del Camp de l’Oliver

Quaranta dues persones prenen part en la sessió de presa de decisions de la Taula de Barri

La Taula de Barri del Camp de l’Oliver va viure ahir al vespre una sessió de presa de decisions intensa i molt participativa, durant la qual les veïnes i els veïns van acordar tirar endavant totes les propostes preparades per l’ajuntament, excepte una vinculada al mobiliari urbà que va quedar descartada per excedir-se del pressupost. En total, les 42 persones assistents van donar el seu vist i plau a dinou iniciatives que, sumades fan 25.900 €, i tenen a veure amb les tres grans preocupacions del barri: neteja i manteniment, mobilitat i vialitat, i cohesió social. A partir d’ara, l’Ajuntament haurà d’executar les accions acordades, el compliment de les quals s’avaluarà en la propera Taula de Barri del Camp de l’Oliver.

La dinamització de la sessió, a càrrec de la consultoria Neopolis, va començar amb unes paraules del regidor de Participació i Comunicació, Jordi Auladell, que va agrair la presència de les veïnes i els veïns i va animar-los a implicar-se activament en el projecte. Després d’explicar el funcionament de la sessió es van presentar les propostes una per una, indicant l’acció que es pretenia fer així com el seu pressupost. Cal destacar que les propostes presentades són les que el veïnat havia demanat que es portessin a terme en la sessió inaugural de la Taula de Barri. A continuació es va fer un procés de consens i votació de les propostes pressupostades, i finalment es va passar un qüestionari per avaluar el funcionament de la sessió.

Propostes més votades
La proposta que va tenir més consens va ser la implantació de quatre passos elevats al carrer del Camp de l’Oliver per tal de reduir la velocitat dels vehicles, seguida de la instal•lació de plaques recordatòries de la separació dels residus a les sis àrees de contenidors del barri, i la implantació de dos dispensadors amb bosses per a la recollida dels excrements dels gossos. La instal•lació de mobiliari per a la gent gran a l’esplanada del Pavelló de Can Pons va ser la proposta menys votada i que finalment va descartar-se ja que la seva incorporació feia excedir el pressupost assignat de 30.000 €

El projecte de les Taules de Barri, impulsat per l’Ajuntament d’Arbúcies i amb el suport de la consultoria sociopolítica Neopolis, es va iniciar fa dos anys i durant aquesta legislatura es preveu que es despleguin les quatre taules restants. Cal recordar que aquest procés participatiu que s’està duent a terme al Camp de l’Oliver és una prova pilot, els resultats de la qual serviran per acabar de definir el funcionament de les de Taules de Barri.

Agenda

Calendari
  Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
Fletxa setmana272829303112
Fletxa setmana3456789
Fletxa setmana10111213141516
Fletxa setmana17181920212223
Fletxa setmana2425262728291
Calendari Municipal d'Activitats

Cercador