La presentació del curs s'ha fet aquest matí al Museu Etnològic del Montseny, a càrrec de l'alcalde, Roger Zamorano, i el director del Museu, Jordi Tura
EDUCACIÓ - 19/01/2008

Arbúcies fomenta el coneixement de la vila i el Montseny amb un curs didàctic i per a tots els públics

Arbúcies ha estrenat avui el curs Conèixer Arbúcies i el Montseny, una aproximació al territori, que pretén divulgar d’una forma didàctica i entenedora el patrimoni natural, cultural i històric de la vall d’Arbúcies i el Montseny. El curs, que compta amb ponents de la vila i d’altres vinculats al territori, s’estructura en quatre sessions, tres de les quals són teòriques mentre que la darrera consistirà en una sortida a l’església de Sant Pere Desplà. L’Ajuntament d’Arbúcies i el Museu Etnològic del Montseny, La Gabella (MEMGA), són els organitzadors d’aquesta iniciativa, que ha tingut una acollida excel·lent per part de la ciutadania, que ha omplert la sala d’exposicions del museu.

“Com a arbuciencs creiem que amb iniciatives com aquesta podem aprendre més del nostre poble, i des del coneixement també fa que encara li tinguem més estima”, ha subratllat l’alcalde, Roger Zamorano, en la presentació d’aquest matí. La sessió inaugural ha posat un èmfasi especial en el Medi Natural, amb tres ponències a càrrec de la directora del Parc Natural del Montseny, Joana Barber; la tècnica de Medi Ambient i Territori de l’ajuntament, Anna Pintu, i una altra sobre els primers pobladors i ocupació del territori, a càrrec del director del Museu Etnològic del Montseny, Jordi Tura, i del conservador del MEMGA, Joaquim Mateu.

Castell de Montsoriu i història contemporània
La sessió del proper dissabte aprofundirà en el patrimoni històric i cultural, amb el Castell de Montsoriu com a exponent màxim, que tindrà continuïtat en la tercera jornada amb un repàs a la història contemporània de la vila, des del segle XIX fins l’arribada de la democràcia, passant per fets cabdals d’aquests darrers dos-cents anys com l’adveniment de la Segona República, la Guerra Civil i el franquisme, entre d’altres.

Agenda

Calendari
  Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
Fletxa setmana272829303112
Fletxa setmana3456789
Fletxa setmana10111213141516
Fletxa setmana17181920212223
Fletxa setmana2425262728291
Calendari Municipal d'Activitats

Cercador