La inauguració ha comptat amb una gran assistència de públic
CULTURA - 05/05/2007

El Museu Etnològic del Montseny renova les instal·lacions

El Museu Etnològic del Montseny La Gabella ha obert aquest matí les seves portes al públic per presentar de forma oficial la remodelada planta baixa.

Molts arbuciencs i arbucienques s’han acostat fins al museu per veure les noves sales d’exposició, sobretot les d’exposició permanent, que s’han transformat totalment per actualitzar el discurs museogràfic a les noves necessitats i demandes dels usuaris. L’acte ha comptat amb la presència del delegat del Govern de les comarques gironines, Jordi Martinoy, el director dels serveis territorials de Cultura a Girona, Miquel Sitjar, el vicepresident de la Diputació de Girona i diputat de Cultura, Enric Vilert, i l’alcalde d’Arbúcies, Roger Zamorano.

Totes les autoritats han destacat la bona sintonia de les administracions implicades en la remodelació, la qual s’espera que tingui continuïtat. “Creiem que aquest és un molt bon inici i ens agradaria que en un futur la reforma es fes extensiva a les plantes superiors”, ha explicat l’alcalde, el qual ha agraït la bona feina de l’equip del museu i dels serveis municipals. Zamorano ha subratllat la importància que han tingut les noves tecnologies en la reforma ja que han permès plasmar les noves aportacions patrimonials que s’han anat produint al llarg dels anys.

Exposició temporal i permanent
La remodelació s’ha dividit en dues grans actuacions: actualització de la imatge de presentació de l’espai de recepció, que acull també el Punt d’Informació del Parc Natural del Montseny i l’Oficina de Turisme, amb la instal•lació de nou mobiliari i equipament audiovisual. La segona gran actuació ha consistit en la remodelació total de les sales d’exposició temporal i permanent de la planta baixa. S’ha augmentat l’espai per a les exposicions temporals (de 60 a 150 m2) gràcies a la incorporació d’una nova sala polivalent que també es podrà fer servir com a sala d’actes o conferències. Pel que fa a les sales d’exposició permanent, s’ha augmentat el protagonisme del principal element patrimonial de la vall d’Arbúcies, el Castell de Montsoriu.

El projecte ha costat 349.229 €, finançat a parts iguals per l’Ajuntament d’Arbúcies, la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya, i també amb l’aportació de la Diputació de Barcelona (Parc Natural del Montseny)

El Museu Etnològic del Montseny La Gabella es va inaugurar el 1985 i durant aquests anys s’ha convertit en un referent territorial per la conservació, investigació i difusió del patrimoni cultural del Montseny, a més de comptar amb altres serveis com un centre de documentació, biblioteca i una botiga. Durant el 2006, més de 18.000 persones van visitar les exposicions del museu i 30.000 usuaris van gaudir també de la resta de serveis del museu.

Agenda

Calendari
  Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
Fletxa setmana293012345
Fletxa setmana6789101112
Fletxa setmana13141516171819
Fletxa setmana20212223242526
Fletxa setmana272829303112
Calendari Municipal d'Activitats

Cercador