Actualitat

Festa Intercultural i Solidària

El Consell Municipal organitza la quarta edició que es farà el dissabte 23 d’octubre i el diumenge 24 d’octubre amb diverses activitats relacionades amb la cooperació internacional, la difusió de les festes tradicionals i informació relacionada amb les entitats solidàries i de cooperació internacional de la nostra vila, així com associacions de nouvinguts i altres col·lectius d'Arbúcies.

Actes dissabte 23 d'octubre
La Cooperació Catalana, conferència a càrrec de David Minoves, Director General de Cooperació al Desenvolupament i Acció Humanitària de la Generalitat de Catalunya)

Lloc: Museu Etnològic del Montseny
Hora: a les 7 de la tarda

Actes diumenge 24 d'octubre
Exposició sobre les festes tradicionals de diferents indrets del món i taules informatives sobre el treball de cooperació realitzat per les ONGD locals, associacions de nouvinguts i diferents col·lectius de la vila.
També s’exposaran objectes tradicionals de diferents cultures.

Al llarg del dia, es podrà gaudir de música i danses en directe de diferents intèrprets, tastets gastronòmics de menjar de diferents països (Marroc, Senegal, Argentina, Nicaragua, Índia i Romania)

També hi haurà un espai infantil amb jocs tradicionals i tallers on els nenes i les nenes podran expressar plàsticament com veuen la solidaritat.

Lloc: Plaça de la Vila
Hora: durant el matíSOARPAL
El director general de cooperació al desenvolupament i acció humanitària de la Generalitat de Catalunya, David Minoves, va visitar Palacagüina (Nicaragua) el passat dimarts 10 d’agost. Minoves, acompanyat durant la seva visita pels membres de la junta de Fundarpal, va compartir una estona amb la Brigada Arbúcies - Palacagüina 2010 i va comprovar el funcionament dels projectes finançats majoritàriament per l'agència com l’Escuela Campesina Manel Bonfill, Tienda Campesina i CESAP (Centro Social de Ancianos de Palacagüina)

El representant de la Generalitat de Catalunya va quedar gratament impressionat pel bon desenvolupament dels projectes, els avenços aconseguits pel municipi i el bon ús que es fa dels recursos rebuts. Minoves també es va reunir amb l’alcaldessa de Palacagüina, Luz Amparo Garcia.ASSOCIACIÓ BAFALAY
L'Associació Bafalay, amics solidaris de la Casamance va presentar el diumenge 5 de setembre a Arbúcies el nou casal de joves de Haër (M’lomp) inaugurat aquest estiu a Senegal. L’acte va comptar amb l’assistència de membres, amics, socis, simpatitzants i voluntaris d’aquesta entitat que van participar d’un dinar de germanor amb viandes senegaleses a l'espai municipal Can Son i, més tard, d’un passi de diapositives - fotografies del Projecte de Dinamització Econòmica i Cultural de Haër i de les activitats realitzades durant el camp de treball.

L’associació va informar de les novetats i de les accions realitzades per Bafalay al Senegal entorn el projecte de Dinamització Econòmica i Cultural de Haër i de l'agermanament de l'ASC Les Criquets. Finalment es va repartir un obsequi de l'ASC Les Criquets a tots els assistents i es van posar a la venda productes de comerç just d’origen senegalès.

Els projectes empresos per Bafalay a Senegal han tingut el suport de l’Ajuntament d’Arbúcies mitjançant la convocatòria d’ajudes i subvencions per a projectes de cooperació internacional.

Cercador