Data: 13/11/2021

Categoria: Cultura

Concert-vermut

A les 12.15 h al Jardí Dendrològic del Roquer

La Fàbrica de Lied organitza un concert emmarcat en l’XI Circuit de Lied al Montseny i en reconeixement al pintor Hermen Anglada Camarasa juntament la Coral Aula Musical Arbúcies, amb la soprano Mireia Tarragó i l’arpista Esther Pinyol.

El concert, Camarasa era el seu nom, anirà a càrrec de la soprano Mireia Tarragó i l'arpista Esther Pinyol, que interpretaran el cicle Cançons de carrer d'Enric Morera amb poemes de Josep Maria de Sagarra seguit de la Cançó de comiat d'Eduard Toldrà amb poema de Tomàs Garcés que pertany A l'ombra del lledoner. També, del compostior Vilanoví, en sentirem tres cançons populars catalanes que va recollir ell mateix al poble de la seva muller, Cantallops, l'Alt Empordà, durant els anys 1925-1926 per encàrrec de l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya que dirigia el mecenes Rafael Patxot.

El seguirà Mompou Dencause i Janés Olivé amb el lied del Combat del somni: Jo et pressentia com la mar. Es desgranararan a continuació les Quatre tankes de Felícia Fuster: Horabaixa / Solament / Breu / Lluny del compositor de Reus Joan Magrané. Alhora, celebrarem el centenari del naixement de Felïcia Fuster (1921-2021), poeta, traductora i artista plàstica.

L'Esther Pinyol interpretarà, seguidament, la Fantasia sobre Muntanyes regalades per a arpa sola que ha compost i estrenat aquest darrer juliol a Riells del Montseny. Clourà el recitla el compositor de La Garriga Manuel Blancafort, de qui n'escoltarem L'hora de l'alba del cicle Lírica catalana amb poema també de Garcés.

El concert comptarà, a més, amb la participació de la Coral Aula Musical Arbúcies, dirigida per Anna Crusat i Dolors Vidal, que interpretarà una obra amb lletra ideada pels mateixos cantaires. El repertori pren com a referència les pintures de Camarasa, que apel·la directament els paisatges del Montseny i interactua perfectament amb el repertori escollit: compositors catalans del tombant de segle i principis del XX.