Cursa de muntanya Vall d'Arbúcies - Marxa de la primavera

Des del 1979 es celebra cada segon diumenge de maig una marxa popular pels entorns del parc Natural del Montseny. La marxa es una de les activitats esportives mes arrelades a la nostra vila. 

Es va començar a organitzar a través del Grup Xivarri com a una activitat popular per conèixer l'entorn i fer esport en família . Més endavant Gratanúvols del Montseny s'afegí a l'organització i durant uns quants anys va ser qui organitzava la marxa. A partir de l'any 2005 la Regidoria d'Activitat Física i Esport també passa a organitzar la marxa conjuntament amb Gratanúnols del Montseny i amb la col.laboració de diferents entitats de la vila.

Cada any la marxa té un recorregut diferent per conèixer i gaudir del Parc Natural del Montseny.  Poc a poc s'ha anat popularitzant i hi participen gent del poble i d'arreu.
Amb un ambient festiu, participants de totes les edats gaudeixen d'aquest dia per recórrer el nostre entorn. I com no, després de l'esforç ens espera un bon esmorzar.

Des del 2023, l'entitat arbucienca Matavalons d'Arbúcies passa a formar part de l'organització i neix la Cursa de Muntanya Vall d'Arbúcies, la cursa de muntanya de la cara salvatge del Montseny amb sortida i arribada a Arbúcies.