Reciclatge d'oli domèstic usat

Durant el mes d'octubre de 2013 l'Ajuntament d'Arbúcies va iniciar una campanya de recollida d'oli de cuina usat als centres educatius del municipi (Escola Carulla, Escola Vedruna i IES Montsoriu).
Aquesta campanya vol aconseguir disminuir la quantitat d'oli que es llença per les piques de les cases particulars, així es reduiran els costos de depuració de les aigües residuals i s'evitarà l'abocament a medi d'oli.

Pel que fa a la distribució de pots, es va repartir un pot d'oli a tots els alumnes que volien participar en la campanya pagant 0,20€, i totes aquelles persones interessades en participar però que no tenien cap nen/a a l'escola o IES, podien adquirir el pot al TOM per un cost de 1,10€. Actualment la campanya continua i en cas de voler adquirir un pot es pot fer a l’Ajuntament o al TOM. El pot només es paga una sola vegada, al moment d’adquirir-lo.

Pel que fa a la recollida d’oli, un cop ple el pot es pot portar al TOM o a l’Ajuntament d’Arbúcies (Oficina d’Atenció al Ciutadà, de dilluns a divendres de 9 a 2) i allà canviaran el pot ple per un pot buit i net, sense cap cost.

Els pots plens d’oli es gestionen a través de l’Associació Montseny Guilleries per a persones amb discapacitat intel·lectual i ASPROSEAT (grup d’entitats socials d’àmbit català que promouen i gestionen serveis integrals i suports per a la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, les seves famílies i altres col·lectius amb risc d’exclusió social, en el marc d’un compromís per a la igualtat d’oportunitats i la defensa dels seus drets). En aquests centres es renten els pots i es retornen per ser reutilitzats i l’oli usat comença un circuit per a la transformació en biodièsel.