Dia Mundial per la despenalització de l'avortament

28 de Setembre Dia Internacional per la Despenalització de l'Avortament

El 28 de Setembre es va convertir en 1990 en el Dia d'Acció Global per la despenalització de l'avortament. Aquesta proposta és una de les Conclusions de la Trobada de Feministes Llatinoamericanes celebrat a Buenos Aires, amb l'objecte d'aconseguir que l'avortament sigui regulat com a dret per frenar la mortalitat materna, els riscos per a la salut de les dones, associats als avortaments clandestins i evitar els processaments de dones i professionals sanitaris per aquesta causa.

Moviments feministes i associacions de dones de tot l’estat espanyol han convocat actes de protesta i manifestacions a Espanya i Catalunya, reclamant al ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón que retiri la reforma projectada.

La tramitació d’aquest Avantprojecte ha generat una gran alarma i contestació social des de tots els àmbits, inclús suscita importants desacords dins del mateix partit que pretén engegar-ho.
El moviment, exigeix a més de la retirada de l'avantprojecte, que es fomenti i garanteixi una educació afectiu- sexual lliure d'estereotips sexistes i homòfons, que no s'obligui a les joves de 16 i 17 anys a comptar amb autorització paterna per avortar, que la interrupció de l'embaràs es garanteixi com a prestació de la sanitat pública i la seva pràctica s'ensenyi en les facultats de medicina.
"Les dones decideixen, l'Estat garanteix, la societat respecta i l'església no intervé", proclamen, per incidir que la dona "no necessita ser tutelada per ningú" doncs és subjecte de ple dret. "Per això diem no a la proposta del Govern a les lleis que legitimen el control sobre els cossos de les dones, i exigim que es reconegui el dret a l'avortament", concreten.

Manifestació diumenge 28 de setembre a les 12.30 h a la plaça Catalunya. Barcelona.

A Arbúcies estem preparant alguna mobilització i activitats relacionades amb el tema.

El proper divendres 3 d’octubre a les 21.15 h a l’Espai Dones (Hotel d’Entitats 1r pis) farem una reunió per decidir i organitzar aquestes activitats i d’altres que tenim pensades per aquest trimestre.


Manifest (pdf, 228 kB)

Cercador