12/05/2024 - Activitat Física i Esports

650 participants a la II edició de la CM Vall d’Arbúcies i a la 45a Marxa de la Primavera

Els corredors de la cursa reina, de 28 km, s’han enfilat fins al cim de les Agudes

Arbúcies ha viscut una gran matinal esportiva amb la celebració de la II Cursa de Muntanya Vall d’Arbúcies i la històrica Marxa de la Primavera, que enguany ha arribat a la 45a edició. Un total de 650 persones han pogut gaudir de la cara més salvatge del Montseny, repartides en quatre categories: cursa de 28 km, cursa de 16 km i dos recorreguts de la Marxa de la Primavera, un de 16 i un altre de 10 km.  

Els valents i valentes que han participat a la distància de 28 km han gaudit i patit a parts iguals, ja que la cursa s’ha enfilat fins al cim més alt del Montseny, les Agudes. El primer classificat, Víctor Da Costa, amb un temps de 2 hores i 34 minuts ha trepitjat la línia de meta, situada al carrer Camprodon. Amb només un minut de diferència, Marc Pinsach es proclamava segon classificat i, Jordi Bes amb una marca de 2 hores i 48 minuts arribava en tercera posició. Pel que fa en categoria femenina, Anna Tarsova amb un temps de 3 hores i 3 minuts s’enfilava al primer calaix del podi, Paloma Lobera es classificava en segona posició amb un temps de 3 hores i 17 minuts i només un minut després arribava la tercera classificada, Abril Torrent. 

Pel que fa als corredors i corredores de la distància de 16 km, Arnau Aranda s’ha proclamat campió de la categoria, l’hilarienc Lluís Aguilà ha repetit com a segon classificat i Blai Roca ha arribat en tercera posició. I en categoria femenina, Laia Conesa ha quedat en primera posició, Merche Martín en segona i l’arbucienca i membre dels Matavalons, Anna Bayés, ha fet una merescuda tercera posició. 

Un any més, el carrer Camprodon ha estat l’escenari de les sortides i les arribades dels diferents recorreguts organitzats gràcies als 80 voluntaris de les entitats Matavalons d’Arbúcies, els històrics Gratanúvols del Montseny i la Regidoria d’Activitat Física i Esports de l’Ajuntament d’Arbúcies. En aquest sentit, des del Matavalons expliquen que enguany s’ha modificat una mica el recorregut de la cursa de 28 km, però que la idea és que a partir de l’any vinent, el recorregut sigui cada any el mateix. Però en canvi, sí que han canviat completament la ruta de la cursa de 16 km amb l’objectiu d’unificar punts d’avituallament entre ambdues curses. 

Pel que fa als recorreguts de la Marxa de la Primavera, seguint amb l’esperit d’aquests 45 anys, han estat ben diferents de l’any anterior, ja que l’objectiu d’aquesta caminada històrica és oferir als participants un recorregut diferent cada any per descobrir el gran ventall de camins que tenim a la Vall d’Arbúcies.

En aquest sentit, la regidora d’Activitat Física i Esports, Glòria Cuadras, ha assenyalat: “Estem molt orgullosos de la participació que aconseguim cada any, ja sigui de la gent d’Arbúcies com de la gent de fora que ve. Ens trobem a la falda del Montseny i envoltats d’un entorn privilegiat i sabem que això és un dels atractius que tenim per aconseguir aquestes xifres de participants”.  Per la seva banda, des dels Matavalons afegeixen: “No podem parlar d’èxit rotund perquè creiem que encara podem créixer més, però estem molt contents amb els 650 participants que hem tingut aquest any”. Finalment, des de l’entitat també han volgut agrair la col·laboració dels comerços i empreses arbucienques i de les contrades pel suport econòmic i material que han proporcionat per fer realitat, un any més, la CM Vall d’Arbúcies i la Marxa de la Primavera.