10/05/2023 - Activitat Física i Esports

Arbúcies organitza la 1a Cursa de Muntanya Vall d’Arbúcies aquest diumenge 14 de maig

També tindrà lloc la popular Marxa de la Primavera

La 44a edició de la Marxa de la Primavera, que tindrà lloc aquest diumenge 14 de maig a Arbúcies, arriba amb novetats enguany, ja que també s’organitza la primera Cursa de Muntanya Vall d’Arbúcies, un recorregut per la cara més salvatge del Montseny. 

Des de l’entitat esportiva Matavalons d’Arbúcies, els Gratanúvols del Montseny juntament amb la Regidoria d’Activitat Física i Esport de l’Ajuntament, han volgut donar una empenta a aquesta històrica marxa arbucienca que fa 44 anys que se celebra i ho han fet amb l’organització d’una cursa de muntanya, que tindrà com a punt més alt el cim de les Agudes. 

Així doncs, enguany hi haurà 4 recorreguts: dos per a la cursa de muntanya (un de 17 km i un altre de 27 km) i dos per a la Marxa de la Primavera (un de 10 km i un altre de 17 km), que seguiran l’esperit d’aquesta històrica marxa popular d’Arbúcies, ja que se seguiran corriols i camins de la Vall d’Arbúcies. 

Les inscripcions per a les dues distàncies de la Cursa de Muntanya estaran obertes fins al divendres 12 de maig a les 23.59 h. Queden molts pocs dorsals disponibles, qui encara no tingui el seu, es pot inscriure al web www.cmvalldarbucies.cat. Pel que fa a la participació a la Marxa de la Primavera, també es poden fer les inscripcions al web, però també es podran efectuar el mateix diumenge 14 de maig a partir de les 7 del matí. 

A banda d’incorporar la Cursa de Muntanya, aquesta edició de la Marxa de la Primavera també ofereix altres novetats i és que es canvia l’emplaçament, ja que la sortida i l’arribada no es farà des de la zona esportiva de Can Pons, sinó des del bell mig del carrer Camprodon, per tal de donar vida al centre de la vila i als comerços. Per facilitar l’aparcament de tots els participants, s’habilitarà el pati de l’Escola Dr. Carulla com a aparcament, així com també el polígon de Cal Xic. 

Fa 44 anys els mítics Gratanúvols del Montseny van començar a organitzar la Marxa de la Primavera d’Arbúcies, una marxa de les més antigues de les contrades. Amb l’objectiu de conservar camins i corriols i de mostrar als participants antigues rutes i, en cap edició, s’ha repetit el mateix recorregut. El 2023, els Matavalons d’Arbúcies s’uneixen a l’esdeveniment i afegeixen la CM Vall d’Arbúcies, la cursa de muntanya de la cara salvatge del Montseny amb sortida i arribada al cor d’Arbúcies.