04/07/2020 - Activitat Física i Esports

Inaugurada la piscina climatitzada de l’Espai d’Aigua i Salut d’Arbúcies

Els usuaris poden gaudir a partir d’avui de la nova piscina i de les piscines exteriors

Des d’aquest matí, els arbuciencs i arbucienques ja poden gaudir d’una nova instal·lació, la piscina climatitzada, que es troba dins el complex esportiu Espai d’Aigua i Salut. A més a més, també des d’avui dissabte es dona per inaugurada la temporada d’estiu amb l’obertura de les piscines exteriors. 

Abans, però d’obrir les portes al públic, els regidors de l’Ajuntament en representació dels diferents grups polítics municipals han protagonitzat la inauguració simbòlica de la nova instal·lació, ja que l’oficial tindrà lloc al mes de setembre, un cop es posi en funcionament tot el complex (les sales de gimnàs i la sala de màquines). 

El fins l’any passat regidor d’Activitat Física i Esport, Àngel Cabrero, i l’actual regidora de l’àrea, Anna Rotllant, han tallat la cinta inaugural i, tot seguit, els representants municipals han realitzat una visita guiada per tot l’equipament. 

Al finalitzar, ja eren desenes els usuaris que esperaven per entrar i gaudir de la piscina climatitzada i de les piscines exteriors, així com per apuntar-se als cursets de gimnàstica aquàtica i de natació, que començaran el proper dilluns 6 i 13 de juliol, respectivament. 

La regidora d’Activitat Física i Esport ha explicat que la inauguració d’aquesta instal·lació suposa “posar Arbúcies al nivell d’altres municipis pel que fa a equipaments esportius” i ha afegit: “això ens permetrà oferir nous serveis i noves activitats que fins ara no en podíem disposar per falta d’un espai per a realitzar-los”. 

Portes obertes
Durant el dia d’ahir es van dur a terme portes obertes per a tots aquelles ciutadans que volguessin conèixer les instal·lacions abans de la seva obertura. Entre el matí i la tarda, unes 300 persones van poder passejar per l’equipament i veure les sales de gimnàs, els vestidors, la piscina climatitzada i, fins i tot, la sala de màquines. Les visites es van realitzar seguint totes les mesures necessàries per evitar el contagi de la Covid-19 i, a banda de la desinfecció de mans amb gel hidroalcohòlic a l’entrada i l’ús obligatori de la mascareta, les visites es feien en grups reduïts de 10 persones. 


Mesures per evitar la propagació del coronavirus 
Per tal de garantir la salut dels usuaris de la instal·lació, s’han establert una normativa en la qual s’obliga a totes les persones que entrin al complex esportiu a portar la mascareta, així com també a desinfectar-se les mans amb gel, que es dispensa a la mateixa entrada. A més a més, també s’hauran de respectar els aforaments de cadascun dels espais: a la zona de gespa exterior la capacitat és per a 306 persones, a la piscina exterior petita hi caben 24 nens i nenes, a la piscina exterior gran 92 persones i, a la piscina climatitzada, hi poden haver entre 3 i 5 persones per carril i, en les activitats aquàtiques serà en funció de les característiques de la mateixa activitat.