07/10/2019 - Activitat Física i Esports

Quatre equips dels Gratanúvols del Montseny d’Arbúcies participen a l’Oncotrail més multitudinària

En aquesta edició s’han aconseguit recaptar 321.277,89 euros

Aquest cap de setmana, 5 i 6 d’octubre, s’ha celebrat la cursa solidària Oncotrail. I, en l’edició d’enguany, Arbúcies hi ha participat amb 4 equips dels Gratanúvols del Montseny, d’un total de 270 equips que hi estaven inscrits i que ha suposat que aquest 2019 s’ha celebrat l’Oncotrail més multitudinària des que va néixer la iniciativa, l’any 2013.

Segons els organitzadors, la festa del trailrunning solidari, ha comptat amb la participació de 2.200 corredors i més de 500 voluntaris, que han compartit el seu compromís amb els malalts de càncer. La cursa solidària, organitzada per la Fundació Oncolliga Girona amb la col·laboració del Club Atlètic Palafrugell i l’Agrupació Excursionista Palafrugell, ha aconseguit reunir en aquesta setena edició un total de 321.277,89 euros, que se sumen al prop d’un milió recollits des del 2013. La plataforma de donacions continuarà oberta encara algunes setmanes, per la qual cosa es preveu que la xifra final sigui encara més alta. Els diners es destinaran íntegrament a millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i les seves famílies.

270 equips van prendre la sortida dissabte a les 9 del matí a la plaça de Can Mario de Palafrugell, enmig d’un ambient festiu i carregat de nervis i emoció. L’objectiu comú de tots ells: superar el repte de recórrer per relleus un total de 100 quilòmetres per camins de ronda de la Costa Brava i les Gavarres i que tenia Palafrugell com a punt d’inici i final.

Gratanúvols del Montseny participa en aquesta iniciativa solidària des que va començar el 2013 i ja ho va fer en 2 equips d’un total de 45 que es van inscriure en aquella primera edició. Des de llavors, el compromís arbucienc amb la causa s’ha mantingut al llarg dels anys.