30/05/2022 - Notícies

Arbúcies celebra el cinquantenari dels gegants d’Arbúcies

Sis colles van participar a la gran cercavila de gegants pagesos

Petits i grans van sortir dissabte per celebrar els cinquantenari dels gegants d’Arbúcies, en Quirze i la Julita. Una celebració que va comptar amb cercavila infantil, espectacle familiar i una gran cercavila amb gegants pagesos pels carrers dels centre del municipi. 

Els actes van començar a les 4 de la tarda amb la cercavila infantil en què els nens i les nenes d’Arbúcies van poder sortir amb el capgròs que havien elaborat a l’escola. Acabada la cercavila, a les 5 de la tarda a l’aparcament de l’antiga Fonda Ayats, Pessic de Circ va oferir l’espectacle familiar Exploradors de l’aigua. Mentrestant, les colles geganteres convidades van anar plantant els gegants a l’inici del carrer Camprodon per a la gran cercavila de gegants pagesos, que va començar a les 6 de la tarda. 

Després de pujar pel carrer Castell i baixar pel carrer Major, a la plaça de la Vila es va fer la primera parada del recorregut i va ser allà quan els gegants d’Arbúcies van fer una ballada. Tot seguit, la cercavila va continuar pel carrer Prat Marcet, Camprodon, Pont, Magnes fins arribar a la Capella de la Pietat, on van fer una segona plantada. Des d’allà, la cercavila va continuar fins a l’aparcament de l’antiga Fonda Ayats on va tenir lloc la ballada final amb els gegants de totes les colles convidades. 

Abans de cloure la celebració, es va voler fer un petit reconeixement als diferents caps de colla que ha tingut la Colla Gegantera d'Arbúcies al llarg d'aquests 50 anys, així com es va fer un obsequi a en Quirze i a la Julita. A ell amb un nou llaç i a ella amb una nova mantellina que ja podran lluir a la propera sortida, que serà el diumenge de Catifes. 

A banda de la festa gegantera, també s’han organitzat dues activitats més. Fins al 5 de juny podreu veure al Museu Etnològic del Montseny l’exposició Cinquantenari dels gegants d’Arbúcies 1972-2022. I, el dissabte 4 de juny, es farà l’acte de cloenda de la celebració amb l’acompanyament dels gegants i capgrossos al local on dormen, ja que van estar exposats a l’aparador de l’antiga tintoreria de la plaça.