26/02/2020 - Atenció a les persones

Arbúcies tanca el 2019 amb 15.000 hores de serveis domiciliaris

El SAD compta amb 15 treballadors i 90 usuaris

L’any 2019 va ser de rècord pel que fa al servei d’atenció domiciliària. Es van prestar 14.927 hores en diferents serveis, la qual cosa representa un increment del 37 per cent respecte de l’any anterior. Amb 15 treballadores i treballadors i amb 90 persones usuàries al llarg de 12 mesos. El model de gestió arbucienc ha esdevingut un veritable referent en el món de les cures. El cas d’Arbúcies ha despertat l’interès de diferents acadèmics i d’altres ajuntaments.

Això ens ha portat a desenvolupar desenes de xerrades, debats i intercanvis amb diferents pobles i ciutats del país. I en alguns casos també amb estudiosos de fora del nostre país, explica el regidor d’Atenció a les Persones, Jaume Salmeron. El model desenvolupat ha permès, també, estabilitzar les persones cuidadores en els seus llocs de treball, bàsicament per dos motius: formen part d’un model pensat per posar les persones al centre de tot i gaudeixen d’una política de salaris per sobre del conveni del sector amb l’objectiu de dignificar unes tasques molt importants en qualsevol societat: tenir cura de persones.

El regidor d’Atenció a les Persones assenyala: “El nostre equip té cura de persones vulnerables, amb problemes de mobilitat i necessitats específiques. Acompanyem, compartim i ajudem a millorar la vida quotidiana de desenes d’arbuciencs i arbucienques. Aquest equip humà i la voluntat política d’atendre més i millor les persones vulnerables han aconseguit una autèntica conquesta de drets i serveis per la ciutadania del nostre poble. Seguim al servei de la gent d’Arbúcies. Seguim treballant per disposar de nous serveis aquest 2020”.