21/09/2022 - Atenció a les persones

El taller de memòria celebra 10 anys

Més de 250 persones han participat d’aquest taller al llarg d’aquests anys

Aquesta setmana ha arrencat un nou curs del taller de memòria, que enguany compleix 10 anys. El taller de memòria, realitzat pel Centre de logopèdia i psicologia Espill d’Arbúcies, és un espai de trobada de gent major de 60 anys on es fan activitats d’estimulació cognitiva, per tal d’afavorir la preservació de les capacitats i habilitats que amb l’edat es van deteriorant. 

En aquesta desena edició s’ha incorporat un nou grup que es coordina des del CAP a través de la referent de benestar emocional i comunitari i que se suma als dos grups ja existents. 

En aquest espai, es treballa tant la memòria com altres funcions executives com són l’atenció, el raonament, el llenguatge... i també es fan activitats per a treballar la motricitat fina i la creativitat. A més, sempre hi ha moments per a poder explicar vivències i per a intercanviar opinions. 

Aquest projecte busca fer un treball amb les persones grans del poble, per poder prevenir i retardar aquest deteriorament cognitiu que en major o menor mesura totes les persones experimentem amb l’edat.

El regidor d’Atenció a les Persones, Jaume Salmeron, explica que s’està treballant amb l’estructuració d’un nou espai de prevenció de la depressió que afecta, sobretot, a la gent gran que viu sola. “L’experiència del taller de memòria és molt positiva i ens ha permès socialitzar persones amb necessitats de treball cognitiu”, conclou Salmeron.