06/08/2021 - Atenció a les persones

Humana recupera 27.000 articles de roba a Arbúcies

Es duplica la quantitat recollida respecte al mateix període de l’any passat

Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha recuperat 6.019 kg de tèxtil usat a Arbúcies durant el primer semestre del 2021 per a donar-li una segona vida mitjançant la reutilització o el reciclat. La recollida selectiva de residu tèxtil es duplica respecte els primers sis mesos de l’any passat, que va ser de 2.700 kg.

Els donants han revisat l’armari i han dipositat als contenidors de la Fundació la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzen. Les més de sis tones recuperades per Humana equivalen a 27.100 peces de roba que seran reutilitzades o reciclades i en veuran perllongat el cicle de vida útil. 

Aquesta gestió implica un doble benefici: el primer és ambiental perquè en redueix la generació de residus i evita que acabin en un abocador. La recuperació del residu tèxtil durant el primer semestre representa un estalvi de 19 tones de CO2 no emeses a l'atmosfera. 

El segon benefici és social: consisteix en la creació d’ocupació verda. Humana genera un lloc de treball per cada 30.000 kg de tèxtil recollit. A més, els recursos que se n’obtenen es destinen a iniciatives socials, després de més de tres dècades d'activitat, tres milions de persones s'han vist involucrades als programes de desenvolupament que Humana du a terme als països del Sud de la mà de contraparts o socis locals; són projectes centrats en la formació de professors de primària, l’impuls de l'agricultura sostenible o la lluita contra el VIH/SIDA, entre altres accions.

“Quan aprofitem al màxim el residu tèxtil en donar-li una segona vida, convertim aquest residu en un recurs i li donem una finalitat social”, afirma Àgata Soler-roig, responsable de l’àrea de Recollida d’Humana a Catalunya. “Els articles que es recuperen són un actiu que, gestionats acuradament, es converteixen en motor d’ocupació i de generador de fons per a la cooperació al desenvolupament a l’hemisferi Sud i de suport local al nostre país. Per tot plegat, estem molt agraïts a la ciutadania per la seva solidaritat”, afegeix Soler-roig.

Sobre Humana Fundación Pueblo para Pueblo
Promou des del 1987 la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i du a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia així com de suport local i agricultura urbana al territori més proper. Forma part de l’Asociación Española de Fundaciones, la Federación Española de la Recuperación y el Reciclaje, l’Associació de Moda Sostenible de Barcelona i la Federació Humana People to People.