10/08/2020 - Atenció a les persones

L’Ajuntament d’Arbúcies i l’Obra social La Caixa signen un conveni de col·laboració pel futur espai d’atenció diürna

El nou servei estarà en funcionament el primer trimestre de 2021

La sala d’actes de l’Ajuntament d’Arbúcies va acollir divendres l’acte de signatura del conveni de col·laboració entre el consistori i l’Obra social La Caixa per desenvolupar el projecte Espai conviure d’atenció diürna per a persones amb dependència.

El nou espai donarà servei a 12 usuaris i usuàries i comptarà amb servei de menjador. Des del passat mes de maig s’està elaborant el projecte educatiu per definir les activitats i accions a dur a terme com tallers de memòria, dol, musicoteràpia, etc.

La gestió del nou servei es durà terme amb entitats del tercer sector o de l’àmbit de l’economia social i solidària, reproduint el model de gestió del SAD, en funcionament des del 2015 i que permet atendre a domicili més de 60 persones cada mes.

L’Espai Conviure comptarà amb la supervisió dels serveis socials municipals i la coordinació amb el CAP serà imprescindible. El projecte és fruit de les necessitats detectades en l’àmbit de les cures fora de la llar, gràcies a l’estudi municipal sobre gent gran que viu sola al municipi, elaborat l’any 2018 per l’Ajuntament i l’associació osonenca ADFO.

El regidor d’Atenció a les Persones, Jaume Salmeron, ha assenyalat: “Un dels objectius del projecte és generar nous llocs de treball en l’àmbit de l’atenció a les persones”. I ha explicat que el projecte comptarà també amb la col·laboració i l’ajut d’empreses arbucienques per mitjà de la figura del mecenatge. La primera és l’empresa Racing Oil ubicada al polígon Torres-Pujals del municipi.

“Seguim desenvolupant serveis i actuacions per millorar les condicions de vida de les persones que més ho necessiten. Amb aquest projecte ampliem el catàleg de serveis per famílies del poble amb problemàtiques de dependència. Intentem seguir fidels al nostre compromís de prioritzar les persones en totes les actuacions municipals”, afirma Jaume Salmeron.