16/02/2022 - Comunicació

Arbúcies es mobilitza per donar suport al castell de Montsoriu a la final de Batalla Monumental

El monument favorit dels catalans se sabrà aquest dijous 17 de febrer a les 22.45 h

Els arbuciencs i arbucienques estan mobilitzats per donar tot el suport necessari al castell de Montsoriu, que serà a la final del programa de TV3, Batalla Monumental, que tindrà lloc aquest dijous 17 de febrer a les 22.45 h i en què es decidirà quin és el monument favorit dels catalans. 

Els estendards dels Cabrera onegen a la façana de l’Ajuntament d’Arbúcies, però també a d’altres equipaments municipals, per tal d’unir forces i que els arbuciencs estiguin preparats per a la votació final i fer gala del lema La força d’un territori. Un eslògan que ens va portar a guanyar la primera batalla de castells, en què Montsoriu va competir contra el castell de Mur. En aquest sentit, diferents col·lectius han mostrat el seu suport a Montsoriu, com ara assistents als cursets del Centre Esportiu Municipal (CEM), integrants de l’Associació de Comerç d’Arbúcies, així com els regidors i regidores del consistori... i els estendards que es poden veure als balcons. Si vols aconseguir el teu, pots comprar-lo a La Gabella o bé les botigues Estanc i Exmar d’Arbúcies. 

Els cinc monuments finalistes
Els cinc monuments finalistes són el castell de Montsoriu, les muralles de Montblanc, el Palau de la Música Catalana, la Cartoixa d’Escaladei i, finalment, el poble vell de Corbera d’Ebre. Tots ells competiran per convertir-se en el favorit dels catalans. La batalla final, presentada per Roger de Gràcia, s'emetrà en directe des de la Seu Vella de Lleida, monument guanyador de la primera edició del programa. La vetllada comptarà amb la presència d'un convidat especial vinculat a cadascun dels monuments finalistes, que ajudaran a fer decantar el vot dels espectadors. 

Les votacions, en directe
Durant l'emissió en directe, l'audiència podrà votar a través de l'aplicació de TV3 i de la web del programa a tv3.cat/batalla, des d'on s'accedirà a un entorn per poder fer la votació (https://www.ccma.cat/tv3/batalla-monumental/vota/fitxa/139420/). Des de Lleida, Roger de Gràcia anunciarà l'inici de les dues rondes de votacions i anirà seguint en directe l'evolució fins a saber el guanyador. La primera ronda serà entre els cinc finalistes del programa, en una votació que eliminarà els dos candidats menys votats pels espectadors. A continuació, s'obrirà la segona ronda, de la qual en sortirà el monument guanyador, en què s'haurà de triar entre els tres candidats amb més vots de la primera ronda, que mantindran els vots rebuts fins aquell moment. Les votacions estaran obertes fins que s'anunciï en directe per televisió que acaba la participació, pocs minuts abans del final de l'emissió, quan es descobrirà el monument favorit de Catalunya de la segona temporada de "Batalla monumental".