13/10/2021 - Comunicació

Divendres 15 d’octubre, preestrena del documental de TV3 sobre l’accident d’avió al Montseny del 1970

Ja es poden adquirir les entrades per Codetickets o bé a La Gabella

Aquest divendres 15 d’octubre a les 19.30 h, el teatre de les Naus Ayats serà l’escenari de la preestrena del documental Montseny, la tragèdia enterrada, una producció de TV3 amb coproducció de La Kaseta Ideas Factori, que rescata la història de l’accident aeri més greu ocorregut a Catalunya. L’entrada és gratuïta, però cal fer reserva prèvia a La Gabella o bé a Codetickets.  

Fa cinquanta-un anys, el massís del Montseny va ser l’escenari de la pitjor catàstrofe aèria ocorreguda a Catalunya: un avió procedent del Regne Unit s’estavellava amb 112 passatgers a bord. El documental, dirigit per David Fontseca i amb guió de Josep Maria Flores, recull imatges inèdites de l’accident i testimonis excepcionals de les famílies de les víctimes, dels voluntaris d’Arbúcies i Viladrau que van acudir al rescat i de l’historiador, Ot Ordeig, i el periodista, Ignasi Gallart, que han investigat el cas a fons.

El 3 de juliol de 1970 un avió Comet 4 de la companyia Dan Air procedent del Regne Unit, amb 105 passatgers i 7 membres de la tripulació, s’estavellava al massís del Montseny. La majoria dels passatgers eren ciutadans de classe treballadora, famílies senceres, residents a la corona industrial de la ciutat de Manchester, que anaven de vacances a Calella, el Maresme. No hi va haver cap supervivent. Les víctimes reposen a una tomba comuna al cementiri municipal d’Arbúcies.