19/09/2022 - Cultura

Arbúcies acull amb èxit el Festival MIMAA amb més de 2.500 espectadors

Durant tot el cap de setmana s’han pogut veure una vintena d’espectacles i actuacions de diferents formats

El MIMAA ha començat a caminar i ho ha fet de la millor manera: més de 2.500 espectadors han gaudit d’un cap de setmana amb una vintena d’espectacles i actuacions en 6 espais del municipi per a tots els gustos i totes les edats i de diverses disciplines artístiques: pallasso, música, teatre de carrer, titelles, teatre d’humor, circ... 

El carrer Camprodon s’ha convertit aquest cap de setmana en l’epicentre del Festival MIMAA (Mostra Internacional i Multidisciplinar d’Arts escèniques d’Arbúcies) en el qual ha pogut gaudir d’algunes de les actuacions que s’hi ha representat, fer un mos en un dels foodtrucks o bé passejar entre les parades d’artesans. 

Tortell Poltrona va ser l’encarregat d’inaugurar el festival a Can Cassó i ho va fer de la millora manera: arrencant riures a tot el públic assistent amb el seu Post clàssic, un recull dels seus millors números. Ara, qui va batre rècord de taquilla va ser Mira’t, de Circ Pànic, amb prop de 400 persones que no es van voler perdre l’estrena de l’Espai Verd amb un espectacle en què el seu protagonista estava en una constant recerca de l’equilibri. 

Però aquest no va ser l’únic espectacle amb el cartell de sold out, la cia. Ortiga amb el seu espectacle de titlles, màscara i pallasso Kumulunimbu també va omplir el seu particular teatre; la preestrena de La vida és una força obscura, de Colectivo Ameno i Danilo Facelli va ser tot un èxit al teatre de Cal Xic; i tampoc ens podem deixar les més de 400 persones a la plaça de la Vila per veure la Maite Guevara o les desenes de curiosos que van seguir per tot el Camprodon Les Tonys el dissabte al matí o el centenar de nens i nenes que van participar al taller de circ. I si parlem dels espectacles de carrer,  no ens podem deixar els diferents concerts que van amenitzar la zona de foodtrucks durant tot el cap de setmana com: Artur i Miguelon, Zloty Band, Nú o Manu Fusta! 

I no ens podem oblidar dels espectacles que s’han representat a les Naus Ayats i els prop de 300 espectadors que no es van voler perdre Solo, un espectacle que combinava titelles, manipulació d’objectes, màscares i molt d’humor. I si parlem d’humor, no ho podem fer sense esmentar Dudu Arnalot i el seu El NÏu, que va fer riure de valent el públic assistent. 

El concert de Fortuna, amb Clara Poch i Marcel Calvet van ser els encarregats de posar el punt i final al MIMAA i ho van fer de la millor manera: amb un gran concert presentant el seu últim disc que va sorprendre a tothom per la gran qualitat musical. 

L’ Ajuntament d’Arbúcies i la Cia. Pau Palaus, organitzadors del certamen, després de veure l’èxit rotund d’assistència a tots els espectacles i la bona acollida que ha tingut el MIMAA, estan molt satisfets per haver apostat per aquest projecte i portar a Arbúcies un festival que combina diferents disciplines artístiques i de molta qualitat i que complementa la ja extensa programació cultural del municipi.