29/09/2022 - Cultura

Arbúcies queda finalista als Premis Poble de l’Any en la categoria de cultura

Calonge i Sant Antoni es va endur el guardó d’aquesta primera edició

El Teatre Kursaal de Manresa va acollir la gala de la primera edició dels Premis Poble de l’Any, organitzats pel grup editorial Prensa Ibérica i que tenen per objectiu visibilitzar la tasca que es porta a terme en els municipis en favor del seu desenvolupament. 

Els Premis volien reconèixer els quatre millors municipis en les categories de millor poble cultural, agrícola, tecnològic i marítim i, Arbúcies havia estat escollit com un dels tres finalistes juntament amb Calonge i Sant Antoni i Sitges en l’àmbit de la cultura. Després de la votació popular, que es va fer entre el 3 i el 22 de setembre, finalment, qui es va endur el guardó com a millor poble cultural  va ser Calonge i Sant Antoni. 

El regidor de Cultura, Manel Serras, està molt satisfet d’haver estat escollit com un dels tres millors pobles culturals del país, que tot i no obtenir el primer premi i assenyala: “Si hi hem arribat a ser finalistes és per l'amplia i extensa programació cultural de tota mena que tenim i per les moltes activitats que programem al llarg de l’any. I això és deu tant a l'Ajuntament com a les entitats i associacions que ho fem possible i també a moltíssima gent a títol individual i col·lectiu”. 

Batea, Móra la Nova i l'Escala van ser els altres municipis guanyadors de la primera edició del concurs Poble de l'Any en les categories agrícola, tecnològic i marítim, respectivament.  La gala va comptar amb la presència dels alcaldes o representants de cadascun dels 12 pobles finalistes, de les empreses patrocinadores i dels representants de la Generalitat i de l'Ajuntament de Manresa. L’actor arbucienc Fel Faixedas va ser l’encarregat de conduir i posar una mica d’humor a la gala. 

El Poble de l'Any és un premi que Prensa Ibérica ha dut a terme amb la voluntat de posar en valor la feina que fan les administracions locals en aquests municipis, tant els que són de mar com els de muntanya, tant els del nord com els del sud. El guardó ha estat organitzat en quatre categories i el jurat, format per patrocinadors (Chocolates Torras, Tallers Ballús de Toyota, Endesa, Cafès Pont i l'empresa Bon Preu-Esclat, l'Ajuntament de Manresa i la Generalitat de Catalunya) i directors dels diaris del grup a Catalunya (El Periódico, Diari de Girona, Empordà i Regió7), va triar els tres finalistes de cadascuna: Millor Poble Cultural de l'Any, Millor Poble Agrícola de l'Any, Millor Poble Tecnològic i Millor Poble Marítim.