28/11/2019 - Cultura

Arrenca una nova edició del Fotomontseny i el 2n Concurs Internacional de Fotografies de Reserves de la Biosfera

Aquest dissabte 30 de novembre se celebra la trobada fotogràfica amb la presentació de dues exposicions sobre el Montseny i els Pirineus

Aquest dissabte 30 de novembre arrenca el Fotomontseny 2019, organitzat per l’Ajuntament d’Arbúcies, el Museu Etnològic del Montseny i l’Agrupació Fotogràfica d’Arbúcies.

Les activitats començaran a les 11 del matí amb la xerrada La fotografia de muntanya, una descoberta de Catalunya i el Pirineu, a càrrec del conegut fotògraf Sergi Boixader. A un quart d’1, Dani Ruano, director de Foto Ruano Pro oferirà la xerrada Novetats del mercat fotogràfic. A continuació test de càmeres i objectius de diferents marques.

A la tarda, les activitats continuaran a les 4 amb la presentació de la casa Olympus, a càrrec d’un dels seus formadors, Jesús Becerril. Es mostrarà la nova càmera OM-D E-M5 Mark III. A continuació test de càmeres i objectius. A les 5, el també conegut fotògraf Martín Gallego oferirà la xerrada La composició com a religió, que també presentarà el seu llibre Miradas fotográficas. Finalment, a tres quarts de 7 de la tarda es realitzarà la presentació de les dues exposicions temporals organitzades amb motiu de la trobada fotogràfica: Retalls del Montseny, de Lluís Juanola i Llums del Pirineu, de Sergi Boixader.

Totes les activitats d’aquesta trobada són gratuïtes, però les places són limitades. Per a més informació i inscripcions us podeu dirigir al Museu Etnològic del Montseny a través del seu correu electrònic memgarecepcio@ajarbucies.cat o al telfèfon 972 860 908.

El Fotomontseny naixia el 2010 com un certamen fotogràfic, on poder gaudir de la feina de grans fotògrafs, exposicions, conferències, tallers… en el marc incomparable de la Reserva de la Biosfera del Montseny.

Retalls del Montseny, de Lluís Juanola
Els darrers 5 anys,Lluís Juanola, apassionat dels paisatges del Montseny i de la fotografia, ha recorregut els boscos, les valls i cims d’aquest massís per col·leccionar els retalls d’aquests paisatges, colors, textures... que apareixen davant del seu objectiu de manera natural. Aquesta exposició ens presenta una part d’aquesta descoberta tot convidant l’espectador a guardar-se aquests retalls!


Llums del Pirineu, de Sergi Boixader
Aquesta mostra presenta el treball de 10 anys de Sergi Boixader fotografiant el Pirineu de punta a punta i descobrint els seus cims, valls i pobles. La fascinació per aquestes muntanyes, va acabar convertint la fotografia en la seva gran afició i professió. Va començar fotografiant el Pirineu perquè sentia la necessitat d’endur-se “les muntanyes a casa” per poder gaudir-ne a tot hora. Actualment, continua amb la mateixa il·lusió per immortalitzar totes i cadascuna de les llums del Pirineu.

2a edició del Concurs Internacional de Fotografia Fotomontseny
Poden participar-hi fotògrafs de tot el món que presentin fotos realitzades a qualsevol de les Reserves de la Biosfera declarades dins del programa Home i Biosfera per la UNESCO o als espais naturals protegits a Catalunya (parcs, reserves…). El termini d’inscripció està obert fins al 8 de desembre de 2019 al web https://fotomontseny.pixall.es/.

Els participants poden presentar un màxim de 20 fotografies a alguna de les 4 categories del concurs (veure les bases):

1. Reserves de la Biosfera – Paisatges
2. Reserves de la Biosfera – Flora i Fauna
3. Espais naturals protegits de Catalunya – Paisatges
4. Espais naturals protegits de Catalunya – Flora i Fauna