24/10/2023 - Cultura

Clou amb èxit la primera edició de l’Octubre Teatre

Més de 200 persones han passat per les Naus Ayats durant el cap de setmana

Aquest cap de setmana ha tingut lloc la primera edició de l'Octubre Teatre a les Naus Ayats. El cicle, que va aplegar més de 200 persones, va comptar amb tres representacions: Faixedas i punt, Ulissa i 30 anys fent el boniato!

L'actor i humorista arbucienc, Fel Faixedas, va ser l'encarregat d'encetar l'Octubre Teatre. I ho va fer amb un xou que, després de voltar per tot Catalunya, la casualitat va voler que la funció 100 tingués lloc a Arbúcies. El públic va poder gaudir de valent d’un espectacle d’humor de petit  format, on la interacció amb el públic fa que cada funció sigui única i diferent.

L’endemà, el dissabte 21 d’octubre, van tenir lloc dues representacions. La primera va ser l’obra per a públic familiar Ulissa. L’Odissea, d’Homer amb titelles gegants  que narren la història d'Ulissa, una noia valenta i divertida que viu a la ciutat i que,  un dia, en sortir de l’escola, emprèn un llarg viatge de retorn a casa que la du a conèixer personatges extraordinaris i viure mil peripècies. L'Odissea explicada des de la perspectiva femenina, moderna i transgressora que va captivar a grans i petits. 

La segona i última actuació de l'Octubre Teatre va anar a càrrec de Xavi Castillo. Aquest humorista valencià amb l'espectacle 30 anys fent el boniato! va repassar el panorama polític valencià dels últims temps amb personatges com l'exalcadessa de València, Rita Barberà, l'actual conseller de Cultura, el torero Vicente José Barrera o el president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón.

El regidor de Cultura, Jordi Romero, assenyala: “Aquesta primera edició de l’Octubre Teatre, ha estat un clam en contra de la censura i s’ha volgut donar especial rellevància a la llibertat d’expressió i, després dels atacs que ha rebut com a conseqüència dels governs de PP i VOX a molts ajuntaments de l’Estat i, especialment, a les Balears i al País Valencià”.