24/03/2021 - Cultura

El castell de Montsoriu obrirà al públic durant tots els dies de Setmana Santa

Montsoriu es podrà visitar del 25 de març al 5 d'abril

El castell de Montsoriu obrirà al públic durant tots els dies de Setmana Santa, concretament del dijous 25 de març al dilluns 5 d’abril. L’horari serà de les 10 del matí a les 7 de la tarda de dilluns 29 de març al dilluns de Pasqua, 5 d’abril. Si bé la venta d’entrades es farà fins a una hora abans del seu tancament, és a dir, a les 6 de la tarda. Aquelles persones que vulguin sol·licitar una visita guiada cal que ho facin a través del web www.montsoriu.cat.

Pel que fa el cap de setmana previ, el de Rams (25-28 de març), l’horari i dies d’obertura serà: el dijous 25 i el divendres 26 de març, de les 10 del matí a les 3 de la tarda; i el dissabte i el diumenge, de les 10 del matí a les 5 de la tarda. La venta d’entrades finalitza una hora abans del tancament del recinte arquitectònic.

El president del Patronat del Castell de Montsoriu, Pere Garriga, ja ha avançat que durant els dies de Setmana Santa per poder donar resposta a les peticions dels visitants s’incorporaran més visites guiades. En principi, tal com han avançat, s’espera que la mitjana de visites guiades diàries sigui de 6, que es faran entre les 10 del matí i les 6 de la tarda. D’aquesta manera, tal com ha assenyalat Garriga, es donarà resposta a la gran demanda que tenen les visites guiades. Actualment, aquestes visites es fan els dissabtes i els diumenges a 2 quarts d’11 del matí i a 1 quart d’1 del migdia, si bé el castell està obert de dijous a diumenge.

Després que el PROCICAT anunciés l’aixecament del confinament comarcal el dijous passat, i veient l’augment de mobilitat dins el territori català des del passat dilluns 15 de març, s’espera una molt bona afluència de visitants per Setmana Santa.

De fet, tal com ha confirmat el president del Patronat, Pere Garriga, la Setmana Santa representa un 10 per cent del total del total anual de visitants al castell. Enguany i tenint en compte la situació actual en què sortim d’un llarg període de confinament, i donat que per Setmana Santa hi hauran quatre dies festius  – i en alguns casos cinc per la celebració de festes locals- visitar el castell de Montsoriu pot ser una molt bona opció a l’hora de programar una sortida.


 
Les visites a Montsoriu són segures

El president del Patronat del Castell de Montsoriu ha assegurat: “La visita al castell gòtic de Catalunya és segura i ha recordat que des de la reobertura al públic del castell de Montsoriu, el 17 de juliol de 2020, les visites s’han fet seguint les mesures de la COVID-19 i sempre  amb la màxima seguretat.”

www.montsoriu.cat