22/07/2021 - Cultura

Per la Festa Major, portes obertes al Museu Etnològic del Montseny

El MEMGA reobre les seves sales després d’un any d’obres

Amb motiu de la Festa Major d'Arbúcies, del 23 al 26 de juliol, jornada de portes obertes al Museu Etnològic del Montseny, La Gabella (MEMGA). 

La remodelació portada a terme abasta una superfície aproximada de 500 m2, cosa que ha permès incorporar uns àmbits que fins ara no tenien presència en el recorregut del Museu, com el de la vida quotidiana o el treball de la dona en el món del tèxtil i, al mateix temps que s’ha actualitzat tot el conjunt de sales de la segona planta, on es descriu el model industrial arbucienc, (torneria, carrosseries...), amb una museografia molt més moderna i oberta. 


El projecte de remodelació també ha incidit en la restauració, dels teulats originals de l’edifici de La Gabella construïts entre els segles XVII i XIX, i la remodelació dels sistemes d’il·luminació i climatització de la segona planta del museu, amb l’objectiu de millorar tant les condicions de visita i de conservació de les col·leccions, com l’eficiència energètica. 


En el marc d’aquestes obres també s’ha ampliat l’espai dedicat a les exposicions temporals a la planta baixa de l’edifici, amb la incorporació d’una nova sala, assolint una superfície aproximada de 150 m2.


L’any 2016, l’Ajuntament d’Arbúcies va participar en la convocatòria FEDER de Catalunya 2014/2020, amb dos projectes. El primer d’aquests és el que s’ha acabat d’executar i fou presentat al procés de selecció obert per la Diputació de Girona. El cost total de la remodelació, és de 576.000 euros i compta amb finançament dels Fons FEDER, la Diputació de Girona, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament d’Arbúcies.