12/09/2019 - Cultura

Els Atrapasomnis, espectacles de circ i acrobàcia i festa holi al Cassònia d’Arbúcies

La jornada familiar arriba a la seva tercera edició aquest dissabte 14 de setembre

La jornada familiar Cassònia, que se celebrarà aquest dissabte 14 de setembre a Arbúcies, arriba enguany a la tercera edició. Un dia pensat perquè petits i grans gaudeixin de la música, el teatre, el circ i la màgia en un espai tan emblemàtic com és Can Cassó.

El Cassònia obrirà les seves portes a partir de les 11 del matí i, a 2/4 de 12 el grup de la Cellera de Ter, Els Atraposmnis, donaran el tret de sortida a aquesta tercera edició del festival amb La festa dels Atrapasomnis. Un espectacle molt intens, emocionant i divertit, amb diferents estils musicals i apte per petits i grans i amb una gran pluja final de confeti de colors.

D’1 a 3 de la tarda, estona de jocs amb les monitores que trobareu dins el recinte i que hi seran per dinamitzar i entretenir els més petits. A partir de les 3 de la tarda hi haurà el taller de teles a càrrec de Gemma Sabaté. Un taller que es repeteix de l’any passat, ja que va tenir molt èxit entre la mainada. I, com a novetat, aquest any, de 4 a 5 de la tarda podreu participar al taller de màgia que oferirà Pau Borrell.

A les 5 de la tarda arribarà l’espectacle Els secrets de Mr. Stromboli, de la companyia El que ma queda de teatre & l’Avalot. Mr. Stromboli és un firaire, un xerraire venedor d’elixirs miraculosos que recorre pobles i fires presentant els seus invents i els seus fenòmens. No ho dubtin ni un moment. Passin i vegin, i descobreixin els secrets de Mr. Stromboli!

Tot seguit, espectacle multidisciplinar de circ i música Del revés. Una història rebel on els personatges passen més temps a l'aire que a terra. A les 7 de la tarda arribarà la companyia Circ Vermut amb el seu Ni cap ni peus. Dos personatges amb clau de circ i humor intentaran sortir-se’n dels entrebancs que ells mateixos es busquen amb accions quotidianes com pot ser seure en una cadira, penjar una jaqueta o pintar un quadre. Un espectacle de circ i pallasso, potent i amb moltes disciplines; la roda cyr, malabars, pal xinès, manipulació d’objectes, verticals amb cadires i acrobàcia. Un show fresc on la comicitat és sempre present, a més d’un caire familiar completament agradable on gaudeixen tant els petits com els grans.

Finalment, a 2/4 de 9 del vespre serà l’hora de la Festa holi, l’activitat més esperada del Cassònia pels joves, però en què els més petits i també els més grans gaudeixen d’allò més amb l’explosió de colors al ritme de la música, que enguany comptarà amb el dj. Pau Borrell. Els sobres de colors per a la festa holi es podran comprar una hora abans a dins el recinte de Can Cassó a un preu de 1 euro.

A més de totes aquestes activitats, durant el dia els nens i les nenes podran jugar a la zona exterior de jocs Jovi de Jeimar i, els més petitonets ho podran fer a la zona de jocs que se situarà a dins a una de les sales de dansa de les Naus Ayats. Aquest any també tindrem la Susagna que us pintarà la cara i, mentre us espereu, podreu fer un taller de varetes i espases i fer-vos una foto al photocall que hi haurà a l’entrada de Can Cassó.

El Cassònia també estarà preparat per a totes aquelles famílies que hi vulguin passar tot el dia. Com en les edicions anteriors, s’habilitarà una zona de taules i cadires per qui vulgui dinar i/o sopar a Can Cassó. Hi haurà el servei del food truck La Madoona pizza i si no, us podeu portar el vostre menjar. I també repeteixen de l’any passat els arbuciencs de la Cervesa Graner que hi seran durant tota la jornada perquè pugueu delectar-vos amb en Quirze i la Julita, les seves cerveses. I, com a novetat, aquest any no haureu de patir per l’hora de berenar, ja que hi haurà els pares de l’Escola Dr. Carulla que oferiran entrepans, coca amb xocolata i galetes.

Les entrades es podran comprar el mateix dia a Can Cassó a un preu de 2 euros (els menors d’1 any gratuït) i també fins divendres a La Gabella.

El Cassònia va néixer el 2017 amb la voluntat d’oferir a les famílies d’Arbúcies, i també dels pobles del voltant, un programa cultural de qualitat dirigit, sobretot, als infants i joves, però també perquè en puguin gaudir els pares i avis. Representacions i tallers de teatre, circ, dansa, màgia, música...poc habituals en la programació cultural del municipi al llarg de l’any.

Després de l’èxit de la primera edició, en què van passar pel Cassònia unes 800 persones, l’edició 2018 va créixer amb més tallers i espectacles aconseguint aplegar més de 1000 assistents. Amb aquesta tercera edició es pretén consolidar el públic i seguir oferint una programació de qualitat amb espectacles de diferents disciplines artístiques.