18/10/2023 - Cultura

Fel Faixedas, Xavi Castillo i "Ulissa" estrenen l’Octubre Teatre

El cicle tindrà lloc aquest divendres 20 i dissabte 21

Aquest divendres 20 i el dissabte 21 a Arbúcies viurà la primera edició de l’Octubre Teatre, el nou cicle de teatre hereu del Teatrefest. Enguany, hi ha programats tres espectacles que es representaran en dos dies. 

El divendres 20 d’octubre a les 21.30 h a les Naus Ayats, es podrà veure l’obra Faixedas i punt, de l’arbucienc Fel Faixedas. Un xou que, després de voltar per tot Catalunya, la casualitat ha volgut que la funció 100 tingués lloc a Arbúcies. El públic podrà gaudir d’un espectacle d’humor de petit  format, on la interacció amb el públic fa que cada funció sigui única i diferent. És un monòleg o una roda de premsa? Faixedas i punt ho és tot. Històries esbojarrades, improvisacions compartides i riures assegurats al llarg de 70 minuts de bon humor.

L’endemà, el dissabte 21 d’octubre, hi haurà dues representacions. La primera serà a les 17 h a les Naus Ayats amb l’obra per a públic familiar Ulissa. L’Odissea, d’Homer explicada amb titelles gegants per a nens i nenes a partir de 3 anys. Ulissa és una noia valenta i divertida que viu a la ciutat. Un dia, en sortir de l’escola, emprèn un llarg viatge de retorn a casa que la du a conèixer personatges extraordinaris i viure mil peripècies. Aquesta proposta és una relectura moderna, femenina i transgressora del gran clàssic d’Homer, l’Odissea.

Finalment, aquesta primera edició de l’Octubre teatre el tancarà l’humorista valencià Xavi Castillo, que portarà a Arbúcies 30 anys fent el boniato. Després de 30 anys de trajectòria de la companyia Pot de Plom amb Castillo com a director i actor, aquest espectacle vol recuperar i compartir aquesta trajectòria en un espectacle on faran “la mateixa merda de sempre”, com ells mateixos ho defineixen, però ordenada d’altra manera i amb nous personatges: Abascal, el nou president de la Generalitat Valenciana i especialment el flamant conseller de Cultura, el torero Vicente José Barrera. Tot un al·legat contra la censura i a favor de la llibertat d’expressió ordenada d’altra manera.

Podeu comprar les vostres entrades a La Gabella o bé a Codetickets