20/04/2022 - Cultura

L’arbucienc German Álvarez dona la seva col·lecció de 14.000 coralls de jaciments catalans al Museu de Ciència de Granollers

La col·lecció és fruit de la tesi doctoral que Àlvarez ha treballat i investigat al llarg de la seva vida professional

L’Ajuntament de Granollers va acollir ahir l’acte de donació que el paleontòleg i geòleg, Germán Álvarez Pérez, ha fet de la seva col·lecció de paleontologia, i la documentació que l'acompanya, al Museu de Ciències Naturals de Granollers. 

La col·lecció que rep el nom de col·lecció de paleontologia de Germán Álvarez Pérez, està formada per un conjunt de 13.901 coralls trobats a la conca d'Igualada, la majoria procedents de Catalunya. Aquesta col·lecció és el fruit de la tesi doctoral Cnidaria fossils de la conca d'Igualada que Àlvarez ha treballat i investigat al llarg de la seva vida professional.  Ara, el geòleg arbucienc ha cedit el seu fons amb l'interès que aquesta col·lecció figuri en una institució museística per tal de fer-ne difusió tant de la col·lecció com de la tasca de recerca i conservació realitzada, assenyalen des de el mateix consistori. 

El Museu de Ciències Naturals de Granollers ha manifestat el seu compromís a integrar la col·lecció en el seu fons de paleontologia, mantenint el conjunt de la col·lecció com a una unitat i dedicant-li una especial menció a la figura i a la tasca de recol·lecció i estudi de Germán Álvarez Pérez, esmentant en tot moment la procedència de la col·lecció.

L'acte de signatura de la donació es va fer a l'Ajuntament de Granollers a càrrec del paleontòleg i geòleg, Germán Álvarez, i l'alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell. Una donació que l'any 2024 es podrà veure en format exposició al Museu de Ciències Naturals de Granollers. A més, el geòleg Miquel Pascual amb l'ajuda d'Alejandro Pascual, han fotografiat molts dels exemplars que es podran consultar en línia a la web del museu, www.mcng.cat(link is external), així estarà accessible a tothom. 

 

*Informació extreta del web de l’Ajuntament de Granollers. 

**Foto cedidia per Pepi Bancells