18/03/2024 - Cultura

Més de 1.000 persones viuen La revolta del vescomtat de Cabrera

El públic ha pogut veure recreacions històriques i jugar com ho feien en època del setge al castell de Montsoriu

El parc Mongé d’Arbúcies ha esdevingut durant tot el cap de setmana en l’espai Medievalia per la celebració de les primeres jornades de recreació històrica La revolta del vescomtat de Cabrera, que han comptat amb més de 1.000 persones al llarg dels dos dies.  

Des de dissabte al matí, l’espai medievalia va acollir el campament medieval amb les tendes de la tropa, la feina de l’armer, la cuina i una zona per a activitats familiars amb els jocs d’Arcatac, bitlles medievals i tir al papagall i un taller per pintar escuts, que van estar molt concorreguts per a les famílies al llarg de tot el cap de setmana. Una altra de les activitats estrella per al públic assistent va ser el Pas d’armes, una recreació històrica que es va poder veure tant dissabte com diumenge, i que consistia en què quatre cavallers lluitessin per guanyar l’espasa de virtut. 

La demostració que portava per títol L’arnès del cavaller i que mostrava com es vestia un cavaller a l’època del setge a Monstoriu, al segle XIV, també va ser un dels atractius del programa d’activitats de les jornades. Com també ho va ser la recreació Assalt al campament reial, en què es recreava com un escamot del vescomtat de Cabrera atacava el campament reial per portar provisions als defensors de Montsoriu i que es va poder veure tant dissabte com diumenge al migdia. 

L’altre escenari que complementava el programa d’aquestes jornades La revolta del vescomtat de Cabrera va ser el Museu Etnològic del Montseny – Espai Cabrera (MEMGA). Divendres i dissabte tarda van tenir lloc dues xerrades. La primera d’elles amb el títol Els vescomtes de Cabrera. El poder d’una gran nissaga va anar a càrrec de Jordi Tura i Joaquim Mateu del MEMGA i d’Àngel Vàzquez, tècnic del Consell Comarcal de La Selva. La segona, Dames de Montsoriu. Política i poder en mans de dones a l’època medieval, va anar a càrrec de dues arqueòlogues del MEMGA, Sandra Pujadas i Gemma Font.  I n’hi haurà una tercera aquest divendres 22 de març a les 7 de la tarda amb el títol La recerca i les noves tecnologies en un projecte pioner també a càrrec de Jordi Tura i Joaquim Mateu. 

Finalment, el concert amb el Cor de cambra Sota Palau, de Blanes va tancar el programa d’actes d’aquestes primeres jornades de recreació històrica. I ho van fer estrenant vestuari: les noies de negre i els nois de groc, jugant amb els colors de l’estendard dels Cabrera. El públic assistent va poder gaudir d’un repertori musical des del segle XII fins a l’actualitat.