03/06/2019 - Cultura

Més de 600 persones a la inauguració del Centre Cultural Polivalent Naus Ayats

Les actuacions van anar a càrrec de les entitats i grups del municipi

Arbúcies ja disposa d’un nou espai per la cultura, la música i les arts escèniques. Ahir, diumenge 2 de juny es va inaugurar el Centre Cultural Polivalent Naus Ayats, en un acte que va comptar amb més de 600 persones i la participació de diferents grups i entitats del municipi. 

Les actuacions van començar a les 6 de la tarda amb el grup de flabiols i timbals de l’Escola Dr. Carulla que van interpretar tres peces del seu repertori i també van fer un ball de bastons. L’Escola de Dansa d’Arbúcies també va participar a la inauguració amb l’exhibició de diferents balls que es van poder veure al llarg de les tres hores que va durar l’espectacle. La música també va estar present i els primers d’actuar van ser Radio Cincinatti amb l’arbucienc Jesús Torrent, que van interpretar diferents temes amb la participació del públic. Tot seguit, va ser el torn del grup dels jubilats el trio Pim Pam Pum amb Jaume Pastells, Narcís Vilà i Joan Torrent, que van interpretar un gag humorístic. L’última actuació abans de la mitja part, va ser a càrrec del duet Amalgama amb Anna Valls i Esteve Vilarrasa. 

A la mitja part, va ser el torn dels parlaments que van anar a càrrec de l’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga, del regidor de Cultura, Manel Serras, del regidors del PdCAT, Joaquim Bohils i de la regidoria d’Esquerra Republicana, Ester Soms, que també van ser convidats a l’acte. 

“El centre Cultural Polivalent Naus Ayats ha de permetre desenvolupar totes les modalitats culturals del nostre poble” va assegurar el regidor de Cultura. “Volem que aquest teatre esdevingui un emblema per a la nostra societat i que sobrepassi els àmbits locals per acabar sent un referent a nivell comarcal”, va afegir Serras. 

Per la seva banda, l’alcalde d’Arbúcies va oferir un petit resum històric del que havien estat les Naus Ayats a finals del segle XIX, on s’hi van començar a fer les primeres diligències, carros,.... Els primers passos cap a la indústria carrossera del nostre poble. Garriga va explicar que l’any 1997, l’equip de govern va voler recuperar l’espai de Can Cassó com l’espai d’estiu que havia estat a mitjans del segle XX i des de llavors s’hi ha anat treballant perquè Can Cassó i les Naus Ayats esdevinguin l’espai polivalent, cultural i festiu que són actualment. Garriga també va recordar que la seva posada en marxa es va veure afectada per la crisi econòmica. Per acabar el seu discurs, l’alcalde va voler posar l’èmfasi en què aquest Centre Cultural Polivalent ha de ser un espai de referència comarcal i més enllà i que ha de veure’s consolidat amb tres o quatre anys amb una programació de qualitat i regular al llarg de l’any. 

Després de la mitja part, les actuacions van seguir amb el grup de versions JetLack i amb les guitarres de Joan Furió pare i Joan Furió fill, que van oferir una mostra del concert que faran el diumenge 16 de juny. L’actor Fel Faixedas també va fer un petit gag humorístic i va aprofitar per anunciar la data de l’estrena de la seva nova obra, El Motivador, que es podrà veure el 29 i 30 de juny a les mateixes Naus Ayats. Finalment, els integrants de les corals Gaudim cantant i Veus de Tardor van interpretar diverses cançons i el Cant del poble va posar el punt i final a la inauguració del Centre Cultural Polivalent Naus Ayats.