28/02/2020 - Cultura

Raps i microrelats com a novetat en la 25a edició del Concurs de Poesia Ametista

Les obres han de tenir com a font d’inspiració el Montseny i el seu entorn

Amb motiu de la diada de Sant Jordi, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Arbúcies, el Museu Etnològic del Montseny, La Gabella, i la Biblioteca d’Arbúcies convoquen el Concurs de Poesia Ametista 2020, que enguany arriba a la seva 25a edició. Per celebrar-ho, el certamen incorpora algunes novetats per tal de fomentar la participació entre el públic més jove.

Si fins ara les obres que es presentaven al concurs havien de ser exclusivament poemes, aquest any, en la categoria juvenil, amb l’objectiu d’incentivar els joves a escriure, es permetrà que presentin raps i/o microrelats, a més a més de poemes. És a dir, es podrà escriure un rap, un microrelat o un poema, o bé presentar un treball de cada format. En les altres dues categories del certamen, la infantil i l’adult, els treballs que es presentin hauran de ser exclusivament poemes. Totes les obres hauran de tenir el Montseny i la seva àrea d’influència com a font d’inspiració.

Un altra de les novetats que incorpora aquesta 25a edició és el format de presentació dels treballs. Es mantindrà la presentació presencial al Museu Etnològic del Montseny, però enguany també es podrà fer en format digital a través del web de l’Ajuntament
(http://arbucies.cat/ca/premis-ametista). Trobareu les bases al mateix enllaç on s’explica detalladament les normes del concurs i tota la informació necessària.

El termini per presentar els treballs finalitzarà el diumenge 29 de març i, el lliurament dels premis tindrà lloc el divendres 24 d’abril en el marc dels actes de la Setmana Cultural de Sant Jordi en un acte a les 8 del vespre a la Llar de Jubilats.