29/01/2020 - Cultura

Record de visitants al Museu Etnològic del Montseny d’Arbúcies

El museu també gestionar el castell de Montsoriu, la Farga del Roquer i el Punt d’Informació Turístic del municipi

Durant l’any 2019, prop de 25.000 persones (en concret 24.375) van visitar el Museu Etnològic del Montseny (Arbúcies). Aquests visitants van poder gaudir de la seva exposició permanent, formada per 15 sales que permeten fer un recorregut a l’evolució de les comunitats humanes al Montseny (des de la Prehistòria al segle XX) o la visita a alguna de les exposicions temporals que durant aquest 2019 (14 en total) el Museu ha presentat. Cal destacar els prop de 8.000 escolars (7.920) que han participat en el programa d’activitats pedagògiques del Museu.

A banda dels visitants propis, cal afegir-hi les dades del servei de visites al castell de Montsoriu (gestionat pel propi Museu en conveni amb el Consell Comarcal de la Selva), els visitants a la Farga del Roquer i les consultes al Punt d’Informació Turístic (a la recepció del Museu). Així durant aquest 2019, el nombre total d’usuaris dels diferents serveis i activitats gestionats pel Museu Etnològic del Montseny ha assolit la xifra de 54.108.

El conjunt d’activitats programades s’ha finançat amb recursos del propi Ajuntament d’Arbúcies, la Diputació de Girona, la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal de la Selva i diferents subvencions del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, finançades en part pels cabals que atorga la Junta d'Herències de la Generalitat de Catalunya.