24/04/2023 - Cultura

S’entreguen els premis del 28è Concurs de Poesia Ametista d’Arbúcies

Enguany s’han presentat 140 treballs en les quatre categories del certamen

El teatre de Cal Xic va acollir divendres, en el marc de la Setmana Cultural de Sant Jordi, l’acte d’entrega dels premis del 28è Concurs de Poesia Ametista. Una edició molt especial ja que va comptar amb la participació d’alumnes de l’Escola de Música, de l’Escola de Dansa i del Cor Lutiana Jove. Enguany, s’han presentat al certamen un total de 140 poemes i microrelats. 

L’acte, presentat per Pep Obiols, va anar alternant les actuacions dels diferents grups de música, dansa i cant amb la lectura dels poemes guanyadors en l’edició del 2022 i, l’entrega dels premis d’enguany. Així doncs, la primera actuació va ser la dels alumnes de piano de l’Escola de Música, Èlia Corral i Sergi Callís. Després, es van llegir els poemes premiats de l’any passat en la categoria infantil i, en acabat, es van anunciar els noms dels tres guanyadors de poesia en la categoria infantil i que van ser: Miquel Teixidó, en tercera posició, Aulet Pallarols en segona lloc i Berta Cuminal va ser la primera premiada. 

Gina Oliva i Júlia Duran a la guitarra van donar peu a la lectura de les dues obres premiades el 2022 en la categoria juvenil tant de poesia com de microrelat que, casualment, enguany va ser per als mateixos germans, Marc i Arnau Solà, que van fer-se amb el primer premi del microrelat i de poesia, respectivament. 

Tot seguit, les lutis joves van interpretar dues peces que van precedir la lectura dels poemes guanyadors de l’any passat en la categoria adulta i, tot seguit, Pep Obiols va anunciar els tres premiats d’aquesta 28a edició del certamen: el tercer lloc va ser per a Roser Díaz, la segona posició va ser per Marta Ribera i, finalment, el primer premi se’l va endur Oriol Solà.