05/04/2023 - Cultura

S’impulsa la campanya de promoció 2x1 del Museu Etnològic del Montseny d’Arbúcies per Setmana Santa

Aquesta iniciativa, coordinada des de l’Ajuntament, s’ha promogut entre els establiments turístics del municipi

L’Ajuntament d’Arbúcies ha engegat una campanya de 2x1 entre els 50 establiments turístics del municipi amb l’objectiu de promocionar el Museu Etnològic del Montseny (MEMGA) i Espai Cabrera aquesta Setmana Santa. 

Aquesta iniciativa ha permès repartir 3.000 vals 2x1 entre els hotels, càmpings, allotjaments de turisme rural i habitatges d’ús turístic de què disposa la vila amb la voluntat de proporcionar a la gent que visita Arbúcies una oportunitat per conèixer el Museu Etnològic del Montseny i descobrir el nou Espai Cabrera.

El MEMGA és un dels museus territorials més rellevants de Catalunya i després de les darreres fases de remodelació i renovació museogràfica presenta un recorregut actualitzat per comprendre l’evolució de l’ocupació humana al Montseny, des de la prehistòria fins al segle XX, al llarg de les 19 sales de l’exposició permanent distribuïdes pels 2000 m2 de l’equipament.

L'Espai Cabrera dona contingut a l’oferta ja existent a l’entorn del castell de Montsoriu i a altres elements patrimonials dels Cabrera a la comarca de la Selva. A la planta baixa del nou equipament, s'hi ha ubicat una gran sala de projeccions polivalent, amb capacitat per a 70 persones, on es projectarà l’audiovisual Els Cabrera, el poder d’una gran nissaga. S’ha produït amb una alta qualitat cinematogràfica, digna de les millors sèries de ficció del moment, tant pel que fa a la producció, les reconstruccions històriques amb actors reals, com en els models virtuals i les imatges digitals.

D'aquesta manera, doncs, el nou Espai Cabrera complementa a la perfecció el MEMGA, que ha esdevingut un centre d'exposició, conservació, difusió i investigació del patrimoni cultural del Montseny i la comarca de la Selva, des que es va inaugurar els anys 80.