20/04/2021 - Cultura

Tornen les parades de llibres i roses per Sant Jordi

Martí Boada presentarà el seu llibre Poesia forestal

Amb la diada de Sant Jordi arrenca la Setmana Cultural que organitza cada any l’Ajuntament d’Arbúcies i que compta amb la col·laboració del Museu Etnològic del Montseny i la Biblioteca Municipal.

Les parades de llibres i roses no podran faltar a la celebració del Sant Jordi, com tampoc una activitat dirigida a les escoles. Enguany, degut a la situació sanitària, s’ha programat un espectacle de circ per als centres educatius amb la companyia Pessic de Circ, que actuaran a Can Cassó.

El mateix dia de Sant Jordi, a les 12 del migdia, a la plaça de la Vila, hi haurà la presentació del llibre Poesia forestal, de Martí Boada, a càrrec del mateix autor i amb la presència del regidor de Cultura, Manel Serras. 

Finalment, el mateix divendres 23 d’abril, a 2 quarts de 8 del vespre a Can Cassó, se celebrarà l’acte d’entrega dels premis del Concurs de Poesia Ametista, que aquest 2021 arriba a la 26a edició. L’acte comptarà amb l’espectacle musical i literari Allò que volen les dones, d’Olga Cercós, que farà reflexionar. Tot seguit, es llegiran els poemes guanyadors del concurs i es procedirà a l’entrega de premis del Concurs de Poesia Ametista i del Concurs Literari Infantil i Juvenil (CLER).

El dissabte 24 d’abril tindrà lloc la presentació del llibre Històries del Montseny, d’Òscar Farrerons Vidal. L’acte comptarà amb l’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga, Julià Guillamon, periodista i autor del pròleg i Àngel Madrià, director de l’editorial Gavarres. Serà a les 12 del migdia a la Llar de Jubilats. Per tal d’assistir-hi cal que es faci la inscripció a través del web www.codetickets.com o bé dirigir-se a La Gabella.

Finalment, la Setmana Cultura acabarà amb la sessió de contes infantils que organitza la Biblioteca Municipal el dimarts 29 d’abril a 2 quarts de 6 de la tarda a la Llar de Jubilats. Aquesta sessió porta per títol Contes el cul d’en Jaumet i anirà a càrrec d’Assumpta Mercader.

Per altra banda, des de la Regidoria de Polítiques d'Igualtat s'ha elaborat una guia amb recomanacions d'alguns llibres coeducatius amb l’objectiu de facilitar a pares i mares la tasca en la recerca de contes que formin nens i nenes en igualtat.

Guia de contes coeducatius