13/02/2023 - Educació

25 anys de l’intercanvi entre el Collège Marceau Lapierre de Saint Jean du Gard i l'Institut Montsoriu d'Arbúcies

L’intercanvi entre ambdós centres es va iniciar el curs 1997-1998

Ahir diumenge 12 de febrer van arribar a Arbúcies els estudiants francesos participants a l’intercanvi entre el Collège Marceau Lapierre de Saint Jean du Gard i l'Institut Montsoriu d'Arbúcies. 

En aquesta ocasió, són una quarantena d’alumnes que passaran una setmana al nostre municipi compartint casa i experiències amb alumnes de l’institut. Durant aquests dies, visitaran ciutats com Girona, Barcelona, Port Lligat, Empúries i, també està previst celebrar el dijous llarder al Pícnic El Pol i visitar el castell de Montsoriu. Per altra banda, els alumnes arbuciencs duran a terme l’intercanvi del diumenge 26 al divendres 31 de març i visitaran les poblacions d’Avignó, Nîmes, Florac, seu del Parc Nacional de Cevennes, el Pont du Gard i Narbona. 

Aquesta iniciativa es va iniciar el curs 1997-1998, ara ja fa 25 anys, dins del programa MAB de la UNESCO i arran de l’agermanament entre el Parc Natural del Montseny amb el Parc National de les Cévennes a França el 1987, a través d'un conveni signat a Florac (Cévennes). Aquest intercanvi, que està subvencionat per la Diputació de Girona i l’Ajuntament d’Arbúcies, té lloc cada dos anys però, a causa de la pandèmia, l’últim intercanvi que es va poder dur a terme va ser l’any 2018.