02/08/2021 - Educació

Nou model de menjadors escolars per al propers curs als centres educatius del municipi

Ràtios de monitoratge més baixes i productes frescos i de proximitat en els menús

Els centres educatius d’Arbúcies i l’Associació Montseny Guilleries comptaran a partir del proper mes de setembre amb un nou model de menjadors escolars prestat per 7 i tria SA, empresa adjudicatària del nou contracte del servei de menjador i monitoratge. Es tracta d’una empresa del sector del lleure especialitzada en menjadors de col·lectivitats. 

Per primera vegada, el nou model de menjadors estarà gestionat directament per l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) de l’escola Dr. Carulla en col·laboració amb l’Ajuntament d’Arbúcies i la resta d’AMPA’s dels altres centres educatius arbuciencs: Escola Vedruna i Llar d’Infants el Jardinet. 

En aquest sentit, Jaume Salmeron, regidor d’Educació, destaca la feina liderada per l’AMPA, ja que és un model que fa uns tres anys que s’estava treballant, i explica que “han estat mesos de molt treball per part de l’AMPA (amb el suport de l’Ajuntament) per aconseguir aquest nou model que donarà compliment a una demanda llargament reivindicada per la comunitat educativa de tots els centres.  Arbúcies va ser dels primers pobles a reclamar un model de menjadors que basat en continguts pedagògics tant en l’alimentació com en el lleure. Ara serà una realitat”. 

En aquesta línia, la presidenta de l’AMPA Dr. Carulla, Sílvia Robles, assenyala que “estem molt contents d’haver-ho aconseguit després de tant de temps i esperem que el servei que oferim als nostres infants i joves millori. El servei de menjador també forma part de l’educació dels nostres fills i filles; volem la major qualitat també en aquest àmbit”. 
 
El nou model de menjadors escolars es basa, principalment, en cinc eixos: una millora de les ràtios de monitoratge, una millora en la qualitat dels menús amb productes frescos, de proximitat i ecològics, un pla de formació i acompanyament al monitoratge, un pla d’educació en el lleure amb l’objectiu d’incentivar la participació d’infants i joves, a través de diferents activitats, manualitats i xerrades, l’ús i el coneixement de la cooperació, la igualtat de gènere, l’educació en valors, la intel·ligència emocional, la cohesió, entre d’altres aspectes; també destaca i la incorporació en el projecte d’una empresa del tercer sector, ja que 7 i tria SA forma part de la Fundació Catalana de l’Esplai, fundació amb llarga experiència en el sector del lleure.